WO Master

Notarieel recht

Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

De schakel tussen zakelijk en privé

De éénjarige master Notarieel recht is een intensieve opleiding die studenten inzicht in de samenhang tussen het civiel en het fiscaal recht én een solide wetenschappelijke basis verschaft. Notarieel recht gaat over mensen en hun ondernemingen, met een nadruk op de vastgoedpraktijk, de ondernemingsrechtpraktijk en de familierechtpraktijk. Deze drie rechtsgebieden worden bekeken vanuit vermogensrechtelijk, fiscaal en internationaal perspectief.

Vanwege het aantrekkelijke en uitgebreide vakkenpalet biedt de master Notarieel recht brede kansen op de arbeidsmarkt. Uiteraard is er specifiek aandacht voor het notariaat, maar door de gedegen, specialistische opleiding zijn alumni ook daarbuiten graag geziene juristen bij bijvoorbeeld ondernemingen, vastgoedbeheerders, gemeenten, het kadaster of belastingadvieskantoren. Studenten die tevens de vakken formeel en materieel strafrecht uit de bachelor hebben behaald, hebben toegang tot beroepen in de advocatuur en de rechterlijke macht.

Diploma

LLM

Kosten

2019 instellingstarief8700 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

VU is verder kijkenAl sinds de oprichting in 1880 staat de VU voor een onderscheidende manier van wetenschap toepassen. Met ons onderzoek en onderwijs willen we de wereld beter maken. Maatschappelijke problemen vragen om samenwerking tussen verschillende specialismen. De VU...

Lees meer over Vrije Universiteit Amsterdam