WO Master

Pedagogische Wetenschappen: Orthopedagogiek

Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Als opvoeden en opgroeien niet vanzelf gaat, gaan orthopedagogen aan het werk.

Als orthopedagoog kun je bijvoorbeeld als onderzoeker nagaan hoe tienermoeders denken over ouderschap en wat zij verwachten van opvoeden. Je kunt ook aan het werk als hulpverlener: samen met ouders ga je uitzoeken hoe zij hun gehandicapte kind het best kunnen helpen om groot te worden. Of je begeleidt leerkrachten in het vaststellen hoe een kind toch kan leren lezen, als alle gewone methoden niet werken.

Het mastertraject Orthopedagogiek vormt de opstap naar de praktijk van zorg en (speciaal) onderwijs of naar een loopbaan als wetenschapper in deze domeinen. Je leert ingewikkelde situaties te analyseren en systematisch te zoeken naar verklaringen voor opvoedings- en ontwikkelingsproblemen. Je leert hoe orthopedagogen dit uitzoeken, toetsen en toepassen bij kinderen en opvoeders. Kinderen en opvoeders worden daar beter van en onze kennis en begrip neemt daardoor toe. Je leert niet alleen kritisch naar opvoeding, zorg en onderwijs te kijken, maar ook hoe je bij kan dragen aan het ontwikkelen en toetsen van alternatieven. Dit traject geeft je een goede brede basis, maar geeft je ook de mogelijkheid om je eigen interesses en talenten te volgen, uit te bouwen en je te specialiseren.

Diploma

MSc

Kosten

2019 instellingstarief8700 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

VU is verder kijkenAl sinds de oprichting in 1880 staat de VU voor een onderscheidende manier van wetenschap toepassen. Met ons onderzoek en onderwijs willen we de wereld beter maken. Maatschappelijke problemen vragen om samenwerking tussen verschillende specialismen. De VU...

Lees meer over Vrije Universiteit Amsterdam