WO Bachelor

Politicologie

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

De opleiding is kleinschalig en persoonlijk met betrokken docenten en een actieve studenten community.

Tijdens de bachelor Politicologie aan de VU verdiep je je in verschuivende mondiale machtsverhoudingen, klimaatverandering, migratie en het ontstaan van oorlog en conflict. Je discussieert over de campagne van Jesse Klaver en de laatste ontwikkelingen rond de spanningen met Rusland.

De opleiding is kleinschalig en persoonlijk met betrokken docenten en een actieve studenten community. Anders dan aan andere universiteiten krijg je aan de VU in het eerste jaar een mix van bestuurskunde, nationale- en internationale politiek. In het tweede jaar kies je een specialisatie: Nationale politiek en bestuur of Mondiale politiek.

Eenmaal afgestudeerd kun je aan de slag als consultant, journalist, onderzoeker of beleidsmedewerker. Bijvoorbeeld bij gemeenten, ministeries, ambassades, bedrijven, maatschappelijke en politieke organisaties of onderzoeksbureaus. Ook over de grens zijn werkgevers geïnteresseerd in jouw kennis van politieke processen. Denk aan de Verenigde Naties en de Europese Unie, maar ook aan multinationals en NGO's.

Diploma

BSc

Kosten

2019 instellingstarief8700 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

VU is verder kijkenAl sinds de oprichting in 1880 staat de VU voor een onderscheidende manier van wetenschap toepassen. Met ons onderzoek en onderwijs willen we de wereld beter maken. Maatschappelijke problemen vragen om samenwerking tussen verschillende specialismen. De VU...

Lees meer over Vrije Universiteit Amsterdam