WO Bachelor

Religiewetenschappen: Islam

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

De Islam is in Nederland niet meer weg te denken. Wil je weten wat de Islam nu eigenlijk echt inhoudt? Word Islam-expert en draag actief bij aan bezinning op de Islam.

Dit bachelortraject biedt je een rijke, complete studie van de Islam. Je bekwaamt je op academisch niveau in Arabisch, Koran en Hadith, 'Aqīda en Kalām, Tafsīr, Fiqh en Geschiedenis. Tegelijkertijd ontwikkel je perspectief op de Nederlandse en Westerse/Europese context. Je verdiept je bovendien in de islamitische traditionele en moderne diversiteit op het gebied van tafsīr en hermeneutiek, fiqh-wetgeving en context, ethiek en contemporaine vraagstukken, geloofsleer en praxis.

Wezenlijk onderdeel van deze studie is dat je - letterlijk en figuurlijk - leert in dialoog te gaan met andere religies, wereldvisies, en levensbeschouwingen. Al doende leer je omgaan met praktische uitdagingen, diversiteit en conflictbeheersing in een seculiere samenleving op drift.

Diploma

BA

Kosten

2019 instellingstarief8700 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

VU is verder kijkenAl sinds de oprichting in 1880 staat de VU voor een onderscheidende manier van wetenschap toepassen. Met ons onderzoek en onderwijs willen we de wereld beter maken. Maatschappelijke problemen vragen om samenwerking tussen verschillende specialismen. De VU...

Lees meer over Vrije Universiteit Amsterdam