WO Master

Communicatie- & Informatiewetenschappen: Schrijven en vertalen

Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Van taaltalent tot tekstexpert!

Schrijven is een vak. Vertalen ook. Elke dag worden er duizenden teksten geproduceerd en gepubliceerd, direct in of vertaald naar het Nederlands. Die teksten moeten niet alleen foutloos zijn, maar vooral ook effectief: duidelijk, overtuigend of inspirerend - al naargelang hun doel en doelgroep.

Met het programma Schrijven en Vertalen (Engels-Nederlands) leiden we je op tot schrijver of vertaler. Je kunt bij het toepassen van professionele schrijf- en vertaalvaardigheden putten uit taal- en tekstwetenschappelijke kennis over onder andere de verschillen tussen Nederlands en Engels, vertaal- en tekststrategieën, tekstkwaliteit en tekstoptimalisering. Bovendien leren we je hoe je bij het vertalen en optimaliseren moet omgaan met de invloed van schrijfcultuur en normativiteit. Daarbij besteden we volop aandacht aan de praktijk, zodat je goed voorbereid de arbeidsmarkt op gaat.

Diploma

MA

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

VU is verder kijkenAl sinds de oprichting in 1880 staat de VU voor een onderscheidende manier van wetenschap toepassen. Met ons onderzoek en onderwijs willen we de wereld beter maken. Maatschappelijke problemen vragen om samenwerking tussen verschillende specialismen. De VU...

Lees meer over Vrije Universiteit Amsterdam