WO Bachelor

Sociologie

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Tijdens de bachelor Sociologie aan de VU duik je in actuele vraagstukken over mens en maatschappij én leer je hiervoor oplossingen bedenken. Sociologie op de VU is kleinschalig en persoonlijk.

Aan de VU onderzoek je de gevolgen voor de samenleving van grote veranderingen, zoals globalisering, radicalisering en digitalisering. Hoe beïnvloedt het gedrag van mensen maatschappelijke ontwikkelingen? En hoe wordt het gedrag van mensen gevormd door de maatschappij, hun sociale omgeving en achtergrond?

De bachelor Sociologie aan de VU is kleinschalig en persoonlijk. Je hebt goed contact met medestudenten en docenten. Anders dan aan andere universiteiten ga je met studenten uit andere sociale disciplines aan de slag om oplossingen te zoeken voor hedendaagse maatschappelijke uitdagingen. Het studieprogramma volgt dan ook actuele ontwikkelingen op de voet en zorgt ervoor dat je onderzoeksvaardigheden alvast kan oefenen in de praktijk, zodat je straks goed bent voorbereid om zelfstandig op pad te gaan.

Als afgestudeerd socioloog kun je uitstekend maatschappelijke problemen analyseren en hiervoor oplossingen aandragen. Daarmee ben je een interessante werknemer voor bijvoorbeeld de overheid, maatschappelijke organisaties, onderzoeksbureaus en het bedrijfsleven.

Diploma

BSc

Kosten

2019 instellingstarief8700 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

VU is verder kijkenAl sinds de oprichting in 1880 staat de VU voor een onderscheidende manier van wetenschap toepassen. Met ons onderzoek en onderwijs willen we de wereld beter maken. Maatschappelijke problemen vragen om samenwerking tussen verschillende specialismen. De VU...

Lees meer over Vrije Universiteit Amsterdam