Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

WO Bachelor Lifestyle Informatics

Vrije Universiteit Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam
3 jaar
   
WO Bachelor
Nederlands, Engels
Voltijd

Over deze opleiding

Lifestyle Informatics is de nieuwe naam voor de opleiding Kunstmatige intelligentie, deze bachelor is de afgelopen jaren inhoudelijk dusdanig vernieuwd en verbreed dat er een nieuwe naam voor nodig was.

De opleiding Lifestyle Informatics is een bachelor die gaat over het ondersteunen van mensen in hun manier van leven. Het is een combinatie van mensgerichte kennis (psychologie, criminologie, kennis van het menselijke lichaam) en exacte wetenschappen (kunstmatige intelligentie/informatica). Die kennis wordt toegepast om het leven van mensen prettiger, veiliger en gezonder te maken. Hierbij kun je denken aan het ontwikkelen van een applicatie op een mobiele telefoon waarmee je iemand kan helpen vechten tegen een eetstoornis. Of het ontwerpen van een woning waarin iemand met een handicap zelfstandig kan wonen.

De opleiding Lifestyle Informatics gaat over het ondersteunen van mensen in hun manier van leven. Je combineert psychologie, kennis over het functioneren van het lichaam, kennis over taal én informatica. De bachelor heeft als doel om het leven van mensen prettiger, veiliger, gezonder, kortom beter te maken.

De bachelor Lifestyle Informatics richt zich op onderzoeken hoe de mens functioneert met behulp van psychologie, criminologie, logica en medische vakken. Daarnaast onderzoek je hoe de mens met taal omgaat met behulp van taalkundige vakken. Tijdens de opleiding Lifestyle Informatics leer je over ICT, informatica en kunstmatige intelligentie en gebruik je wiskundige formules.

Vrije Universiteit Amsterdam

VU is verder kijkenAl sinds de oprichting in 1880 staat de VU voor een onderscheidende manier van wetenschap toepassen. Met ons onderzoek en onderwijs willen we de wereld beter maken. Maatschappelijke problemen vragen om samenwerking tussen verschillende specialismen. De VU...


Lees meer over Vrije Universiteit Amsterdam

Contactgegevens Vrije Universiteit Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam

De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's