Internationale betrekkingen opleidingen en studierichtingen

Voel jij je naast Nederlander ook vooral een wereldburger en ben je politiek geïnteresseerd? Ambieer jij een internationale baan? De studie Internationale Betrekkingen is voor jouw bestemd! Deze studie concentreert zich op de actuele stand en onderlinge relatie van politiek, economie en recht. En dat alles in internationaal verband. Op opleidingen Internationale Betrekkingen leer je hoe deze verhoudingen in het verleden waren, hoe ze nu zijn, welke trends er zijn en wat daarbij allemaal van invloed is.
Weergave 1-50 van 54 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-50 van 54 resultaten
1
2

Zet nu die eerste stap richting een internationale carrière en kies voor internationale betrekkingen

Op het programma van de opleidingen Internationale Betrekkingen staan veel interessante vakken! We geven je een indruk: het Nederlandse politieke bestel, internationale politiek, internationaal recht, economie en Europese geschiedenis. Je wordt onderwezen om internationale politieke vraagstukken te bestuderen, analyseren en begrijpen. Heel concreet gaat het dan om zaken als internationale conflicten over veiligheid, de rijk-arm-tegenstelling en globalisering. Je kunt je tijdens de opleidingen Internationale Betrekkingen specialiseren in een bepaalde regio zoals Europa, het Midden-Oosten of de Verenigde Staten. Ook kun je kiezen voor een expertisegebied als internationaal fiscaal recht, internationaal belastingrecht of terrorisme.

Letterlijk en figuurlijk grenzen verleggen met internationale betrekkingen!

Je hebt je diploma Internationale Betrekkingen op zak, en dan? De mogelijkheden zijn enorm! De politiek is een logische stap, in Nederland of het buitenland. Een baan bij organisaties als de Verenigde Naties of Unicef liggen voor de hand. Maar ook het bedrijfsleven lonkt. Je kunt bij multinationals aan de slag als communication and knowledge manager, chief field operations of project coördinator. Dit zijn zomaar wat voorbeelden, want er ligt letterlijk een wereld voor je open.

Internationale betrekkingen

Internationale betrekkingen volg jij op jouw eigen niveau!  

Je kunt in het hele land terecht op ROC's, hogescholen, university's en universiteiten om opleidingen internationale betrekkingen te volgen. De volgende titels zijn te behalen: MBO, HBO Bachelor en -Master, MBA, PhD, WO-Bachelor en -Master. Een andere mogelijkheid is dat je bepaalde trainingen en cursussen gaat volgen. Dus waar je ook woont en wat voor diploma's je nu ook hebt, deze studie is ook voor jou een reële optie! 

Bron: Greatcontent

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's