Bekijk studentum.nl als: Mobiele site
Samenvatting
Rijswijk
2 tot 4 jaar
   
MBO
Nederlands
BOL/BBL

Videopresentatie

                     

Over deze opleiding

Wellantcollege - Food

Eten en drinken is overal om je heen aanwezig. Maar hoe leuk is het om de hele dag door bezig te kunnen zijn met verschillende ingrediënten en smaakmakers? Met de mbo opleiding Food van Wellantcollege breid je jouw kennis over eten nog verder uit!

Leer alles over voedsel met de mbo opleiding Food

Een gezonde levensstijl wordt steeds belangrijker. Zeker in deze snelle maatschappij zijn velen gewend om even gemakkelijk iets op te warmen in de magnetron of om onderweg even een snelle hap te halen. Met de opleiding Food van Wellantcollege leer je alles over gezond eten. Je ontdekt waar alle grondstoffen vandaan komen en hoe deze worden geproduceerd tot het voedsel dat in de schappen ligt. En natuurlijk ga je tijdens je studie ook aan de slag met de verschillende bereidingsprocessen. Want je hart ligt immers bij lekker eten. Daarnaast is er de nodige aandacht is voor hygiëne en voedselveiligheid. In jouw keuken kan niets meer misgaan.

Kies je voor BOL of BBL?

Wellantcollege biedt je de opleiding Food aan op mbo niveau 2, 3 en 4. Hierbij kun je zowel kiezen voor een BBL als een BOL variant. Ga je voor de beroepsbegeleidende leerweg dan ben je minimaal 20 uur per week aan het werk. Bij de BOL-opleiding is dat maximaal 2 dagen per week. Het is maar net wat bij jou past.

Waar kun je na je studie werken?

 • Warenkennis
 • Communicatie
 • Bereidingsprocessen
 • Productieprocessen
 • Hygiënisch en veilig werken
 • Wet- en regelgeving
 • Voeding en gezondheid
 • Werken binnen een team

Toekomstperspectief

Ontwikkel je tot een echte foodspecialist

Na je mbo opleiding Food aan Wellantcollege weet je alles over eten en drinken. Hierdoor ben je gemakkelijk inzetbaar bij verschillende bedrijven. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag als voorlichter over gezonde voeding. Met deze baan zet je jouw kennis in om mensen bewust te maken van hun eetpatroon. Of misschien wil je veel liever voor jezelf beginnen als cateraar of foodstylist. De opleiding Food van Wellantcollege kan ook een mooie opstap vormen voor een vervolgstudie. Want met jouw kennis en vakmanschap stroom je eenvoudig door naar het hbo.

Toelatingseisen

De opleiding wordt op niveau 3 en 4 gegeven. Hiervoor gelden de volgende toelatingseisen:

 • Een vmbo diploma kaderberoepsgerichte leerweg (KB) gemengde leerweg (GL) theoretische leerweg (TL);
 • Havo diploma;
 • Overgangsbewijs havo 3 - 4;
 • Mbo niveau 3 diploma.

Wellantcollege

Daarom Wellantcollege!

Wellantcollege geeft mbo-onderwijs op dertien scholen in de randstad. Met een specifieke focus op de context van de lokale arbeidsmarkt, biedt elke vestiging haar eigen studiemogelijkheden. Hoe de toekomst er uit gaat zien is moeilijk te voorspellen, maar duurzaamheid wordt...


Lees meer over Wellantcollege

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Food en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Wellantcollege

Wellantcollege

Huis te Landelaan 2
2283 SG Rijswijk

 Bekijk telefoonnummer

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Food? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's