Dierenopleidingen

Ben jij een dierenliefhebber? Heb jij altijd al dierenarts willen worden of in een dierentuin willen werken? Dan is een dierenopleiding voor jou weggelegd. Als dierenarts draag je veel verantwoordelijkheden die gericht zijn op het welzijn van dieren. Lees hier in welke stad jij de dierenopleiding kunt volgen.
Weergave 1-21 van 21 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-21 van 21 resultaten

Wil jij met dieren werken?

Ben jij een dierenliefhebber? Wil je graag dieren verzorgen? Dan kun je bijvoorbeeld werken in de landbouw, het dierenasiel of een dierenartspraktijk. Als je met dieren werkt is dat een fijn beroep maar soms kan het ook heel zwaar zijn. Er zijn veel verschillende opleidingen en specialisaties waaruit je kunt kiezen als je wilt werken met dieren. Hieronder vind je een aantal verschillende mogelijkheden van dieropleidingen.

Wil jij later dierenverzorger worden?

Als je als dierenverzorger in een dierentuin of dierenasiel werkt dan zorg je ervoor dat de dieren hun dagelijkse verzorging krijgen. Je biedt de zorg die alle dieren nodig hebben, zowel voor zieke dieren als de pasgeboren dieren. Fokken van bedreigde diersoorten is ook een belangrijk onderdeel in het werk van de dierenverzorging in een dierentuin. Je kunt ook als voorlichter aan de slag om kinderen en volwassenen, die een bezoek brengen aan de dierentuin, uitleg te geven over alle diersoorten.

>> Vind hier jouw Dierenopleiding op mbo-niveau!
>> Studeer de Dierenopleiding in het buitenland!
>> Vind hier jouw Dierenopleiding op hbo-bachelor niveau!

>> Vind hier jouw Dierenopleiding op Associate degree niveau!
>> Vind hier jouw Dierenopleiding op WO-Bachelor niveau!
>> Vind hier jouw een korte cursus voor een dierenopleiding!

Wellicht is een opleiding landbouwkunde iets voor jou?

Een ander type van een dierenopleiding is gericht op de landbouwkunde. Een landbouwkundige heeft misschien niet altijd direct contact met dieren, maar in plaats daarvan kan de focus liggen op levensmiddelen en dierenvoeding, handel, farmaceutische bedrijven en andere instanties. Een groeiend aantal landbouwkundigen werkt vandaag met milieuvraagstukken, productontwikkeling, voorlichting, marketing en verkoop.

Dierenopleiding

Voor bijna alle dierenopleidingen geldt dat je geïnteresseerd moet zijn in het werken met zowel dieren als mensen. Voor je aan de opleiding begint is het slim om na te gaan of je geen allergieën hebt. Een beroep in de dierenwereld kan een moeilijke en veeleisende baan zijn. Daarnaast moet je bereid zijn om ‘s avonds en in het weekend te werken.

>> Studeer de Dierenopleiding in het buitenland! 

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's