Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Urban Green Development

Wellantcollege
Samenvatting
Amsterdam, Rotterdam
   
MBO
Nederlands
Niveau 4 BOL

Videopresentatie

       

Over deze opleiding

Urban Green Development - Wellantcollege

Steden hebben steeds grotere aantrekkingskracht op de jeugd. Over 30 jaar woont naar schatting al zo'n 75% van de wereldbevolking zelfs in stedelijk gebied. Omdat zoveel mensen op een relatief kleine ruimte leven, moet er heel wat gebeuren om de steden leefbaar te houden. Bij de mbo opleiding Urban Green Development van Wellantcollege leer je hier alles over!

Hoe ziet de opleiding Urban Green Development eruit?

In de steden gebeurt veel op een klein oppervlak: er wordt geleefd, gewerkt en gerecreëerd. Bij de mbo opleiding Urban Green Development ga je aan de slag met onderwerpen als stedenbouw, ruimtelijke ordening en water en groen. Maar zelfs het klimaat, geluid en de lucht spelen een rol als jij je bezighoudt met het stedelijk gebied. Door de veelzijdigheid van de vakken die je volgt, krijg je bij Wellantcollege kennis van alle aspecten die binnen een stad aan de orde zijn. Ook is er bij de opleiding Urban Green Development veel aandacht voor duurzaamheid en internationalisering. Zo creëer je een visie waarmee je de steden klaarmaakt voor de toekomst.

Toekomstperspectief

Wat zijn je opties na de opleiding Urban Green Development?

Met een mbo diploma van Wellantcollege op zak kun je aan het werk bij bedrijven en overheden die zich bezighouden met het stedelijk gebied. Je wordt bijvoorbeeld projectleider of werkvoorbereider. In deze functies ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een duurzame omgeving. Wil je graag verder leren? Dan kun je na de mbo opleiding Urban Green Development ook gemakkelijk doorstromen naar een hbo studie.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Om op Wellantcollege toe te worden gelaten bij de opleiding Urban Green Development, heb je een vmbo diploma gemengde beroepsgerichte leerweg of theoretische leerweg nodig. Omdat het een behoorlijk technische studie betreft, is het wel handig als je wiskunde, scheikunde en/of biologie in je pakket hebt zitten. Met deze vakken kun je meteen meekomen op het vereiste niveau.

Wellantcollege

Wellantcollege

Daarom Wellantcollege!

Wellantcollege geeft mbo-onderwijs op dertien scholen in de randstad. Met een specifieke focus op de context van de lokale arbeidsmarkt, biedt elke vestiging haar eigen studiemogelijkheden. Hoe de toekomst er uit gaat zien is moeilijk te voorspellen, maar duurzaamheid wordt...


Lees meer over Wellantcollege

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Urban Green Development en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Wellantcollege

Wellantcollege

Archimedesplantsoen 87
1098 JZ Amsterdam

 Bekijk telefoonnummer


Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Urban Green Development? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Open dagen
mei 2020
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.