Cursus anatomie, pathologie & fysiologie

Wellness Academie
Samenvatting
Amsterdam, Antwerpen, Gent, Hasselt
Cursussen & Trainingen
Deeltijd
2 dagen van 10:00 tot 17:00
Startdata
Amsterdam
Meerdere malen per jaar 
Antwerpen
Meerdere malen per jaar 
Gent
Meerdere malen per jaar 

Over deze opleiding

adamanatomie

Wie een carrière beoogt als wellness of schoonheidsprofessional, dient onder meer te beschikken over een gedegen kennis van het menselijk lichaam. Daarom biedt de Wellness Academie de cursus anatomie, pathologie & fysiologie aan. Alle fundamentele basiskennis die onmisbaar is voor het werken binnen de wellness en schoonheidsbranche komt hier aan bod. De cursus wordt gegeven in de vestigingen in Amsterdam (NL), Hasselt (BE), Melle (BE) en Zandhoven (BE).


Lesstof toegespitst op beroepspraktijk

Hoewel het hier om een cursus gaat waarin veel theorie wordt behandeld, kun je er wel op rekenen dat de lesstof op een toegankelijke wijze wordt gepresenteerd met veel aandacht voor het toepassen in de beroepspraktijk van een wellness of schoonheidsprofessional. Je leert alles over lichaamsstelsels, organen, spieren en gewrichten. Er wordt extra aandacht besteed aan veelvoorkomende problemen die je in de beroepspraktijk kunt tegenkomen. Denk hierbij aan spierpijn, spataders, huidproblemen en ontstekingen. Je leert hoe je hier tijdens je behandelingen mee om kunt gaan.

Kwalitatieve behandelingen

Naast de kennis over het menselijk lichaam komen er ook nog andere aspecten aan de orde die van belang zijn voor het geven van kwalitatieve wellness of schoonheidsbehandelingen. Hieronder vallen thema’s als hygiëne en veiligheid. Denk aan de eisen die er gesteld worden aan de behandelruimte en het veilig en hygiënisch gebruik van de materialen. Ook wordt er aandacht besteed aan een gezonde werkhouding en mogelijke contra-indicaties voor bepaalde behandelingen.

Inhoud van de cursus anatomie, pathologie & fysiologie:

  • Kennis van organen
  • Kennis van spieren en gewrichten
  • Kennis van lichaamsstelsels
  • Terminologie
  • Latijnse namen
  • Veelvoorkomende klachten
  • Geschikte behandelruimte
  • Hygiëne en veiligheid
  • Juiste werkhouding
  • Contra-indicaties

Fundament voor vele beroepen

De cursus anatomie, pathologie & fysiologie is een belangrijk fundament voor vele beroepen binnen de wellness en schoonheidsbranche. Deze cursus vormt een module van diverse opleidingen van de Wellness Academie, onder meer voor de opleiding massagetherapeut, de opleiding tot shiatsubehandelaar en de opleiding sportmasseur. De cursus is daarnaast ook als een op zichzelf staande cursus te volgen.

Deskundige vakdocent

De Wellness Academie besteedt veel zorg aan het selecteren van de beste docenten. Ook voor de cursus anatomie, fysiologie & pathologie kun je rekenen op een deskundige vakdocente, die de lesstof op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier weet te presenteren. Daarnaast wordt de cursus gegeven in kleine groepjes zodat er veel persoonlijke aandacht is voor elke cursist. Het is daarom wel belangrijk om je op tijd voor de cursus in te schrijven, zodat je bent verzekerd van een plekje.

Erkenning in Nederland

De cursus anatomie, pathologie & fysiologie wordt in Nederland erkend door het BATC als bijscholing op HBO-niveau. Nederlandse cursisten aangesloten bij BATC kunnen met deze cursus studiepunten verdienen.

Diploma

Ontvang een erkend diploma

Na afloop van de cursus ontvang je een erkend diploma.


Slagingskansen

De Wellness Academie test regelmatig de studenten op hun kennis gedurende de opleiding. Hierdoor slaagt de meerderheid bij hun eerste deelname aan het examen en staat de Wellness Academie bekend om haar hoog slagingspercentage. Mocht het toch niet lukken om in één keer het examen te halen, dan is dat geen probleem, je kunt namelijk ongelimiteerd herkansen.

Kosten

Kwaliteit tegen betaalbare prijs

De Wellness Academie streeft ernaar om tegen betaalbare prijzen kwalitatieve cursussen te geven die voor iedereen toegankelijk zijn. Je komt hier dan ook niet voor onaangename verrassingen te staan. De kosten zijn transparant en er komen geen extra kosten bij tijdens het volgen van de cursus. Wil je weten wat de exacte kosten zijn voor deze cursus?

Wellness Academie

Wellness Academie

Wilt u zich verdiepen in de wereld van Wellness & Beauty? Dan is Wellness Academie hét erkende opleidingscentrum voor u. Wellness Academie staat bekend om de hoge kwalitatieve standaard en praktijkgerichte aanpak en ontvangt dankzij haar uitgebreide aanbod aan beroepsopleidingen en...


Lees meer over Wellness Academie

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Cursus anatomie, pathologie & fysiologie en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Wellness Academie

Wellness Academie

Naritaweg 12
1043 BZ Amsterdam

 Bekijk telefoonnummer
www.wellnessacademie.com


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Cursus anatomie, pathologie & fysiologie? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's