Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Cursus Shantala babymassage

Wellness Academie
Samenvatting
Amsterdam, Hasselt
Cursussen & Trainingen
Deeltijd
1 dag
Startdata
Amsterdam
Meerdere malen per jaar 
Hasselt
Meerdere malen per jaar 

Over deze opleiding

babyAdam

Als ouder wil je uiteraard het beste voor je baby. Daarom mag je de cursus Shantala babymassage van de Wellness Academie niet missen. Deze ontspannende massage voor baby’s stimuleert het welzijn en de ontwikkeling van je kind op diverse niveaus. De cursus Shantala babymassage wordt gegeven aan de Wellness Academie in de vestigingen in Amsterdam (NL) en Hasselt (BE).

Positieve gezondheidseffecten op de baby

De Franse arts Leboyer zag hoe moeders in India, en in het bijzonder de moeder Shantala, dagelijks met veel zorg en liefde hun baby’s masseerden. Daarom bracht hij deze massagevorm voor baby’s vanuit India over naar de westerse wereld. De Shantala babymassage is een complete en ontspannende lichaamsmassage die op een ritmische manier wordt uitgevoerd. Aandacht en respect voor het kind staan hierbij centraal. De massage heeft diverse positieve gezondheidseffecten op baby’s; het zorgt ervoor dat baby’s rustiger worden, beter slapen, het immuunsysteem wordt versterkt en dat buikkrampen worden verzacht.

Versterken band tussen kind en ouder

Een ander belangrijk effect van de Shantala babymassage is dat ouder en kind hierdoor een hechtere band krijgen. Door de aanraking en de massage wordt het hormoon ocytocine aangemaakt. Dit hormoon is verantwoordelijk voor gevoelens van geborgenheid en verbondenheid. Deze gevoelens vormen een essentieel fundament voor het stimuleren van de psychologische, emotionele en cognitieve ontwikkeling van het kind.

Inhoud van de cursus Shantala babymassage: 

  • Achtergronden Shantala babymassage
  • Gebruik van olie tijdens de massage
  • Vasthouden van de baby
  • Uitleg en oefenen massagetechnieken
  • Massagetechnieken bij buikrampjes
  • Stretchoefeningen baby

Tijdens de cursus oefen je de massagetechnieken op je medecursisten en op oefenpoppen.

Deskundige docenten

De Wellness Academie hanteert een streng beleid bij het aannemen van docenten voor de cursussen die hier worden gegeven, om zo de kwaliteit van de cursussen naar een zo hoog mogelijk niveau te tillen. Ook voor de cursus Shantala babymassage kun je rekenen op een deskundige docent met veel praktijkervaring.

Gelimiteerde inschrijvingen

Let op: elke cursus Shantala babymassage biedt plaats aan een beperkt aantal inschrijvingen. Zorg dus dat je je op tijd voor de cursus inschrijft. Bij de Wellness Academie wordt er altijd in kleine groepjes gewerkt, zodat elke cursist voldoende persoonlijke aandacht krijgt.

Diploma

Ontvang een erkend diploma

Na afloop van de cursus ontvang je een erkend diploma.


Slagingskansen

De Wellness Academie test regelmatig de studenten op hun kennis gedurende de opleiding. Hierdoor slaagt de meerderheid bij hun eerste deelname aan het examen en staat de Wellness Academie bekend om haar hoog slagingspercentage. Mocht het toch niet lukken om in één keer te slagen, dan is dat geen probleem, je kunt namelijk ongelimiteerd deelnemen aan het examen.

Kosten

Transparante kosten

Bij de Wellness Academie kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan. De kosten zijn transparant. Je hoeft voor het volgen van de cursus Shantala babymassage zelf geen materialen of producten aan te schaffen. Alle benodigdheden zijn op de Wellness Academie voorhanden. Meer weten over de kosten van deze cursus?

Wellness Academie

Wellness Academie

Wilt u zich verdiepen in de wereld van Wellness & Beauty? Dan is Wellness Academie hét erkende opleidingscentrum voor u. Wellness Academie staat bekend om de hoge kwalitatieve standaard en praktijkgerichte aanpak en ontvangt dankzij haar uitgebreide aanbod aan beroepsopleidingen en...


Lees meer over Wellness Academie

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Cursus Shantala babymassage en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Wellness Academie

Wellness Academie

Naritaweg 12
1043 BZ Amsterdam

 Bekijk telefoonnummer
www.wellnessacademie.com


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Cursus Shantala babymassage? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's