Leren op Afstand

Leren op Afstand wordt ook wel omschreven als afstandsonderwijs of thuis begeleide zelfstudie. Deze soort onderwijsvorm is bijzonder doordat je tijdens je opleiding weinig persoonlijk contact hebt met je medestudenten, docenten en medewerkers van de opleiding. Studenten zitten namelijk niet samen in een klaslokaal.

Voordelen aan het leren op afstand is dat je zelf de tijd kunt indelen en de deur niet uit hoeft. Het lesmateriaal en de opdrachten worden per post opgestuurd. Je begeleider, docent of medestudenten kun je bereiken door gebruik te maken van bijvoorbeeld telefoon, internet, e-mail, fax, video, webcam of door te chatten. Je hebt contact met elkaar en docenten op tijden die jullie het beste uitkomt. Naast het contact met medestudenten en docenten maak je via Internet ook gebruik van een digitale leeromgeving voor opdrachten en trainingen.

Als je voor een opleiding via de methode Leren op afstand kiest, moet je een student zijn die in staat is om een complete opleiding zo goed als zelfstandig te volgen. De zelfstandigheid van Leren op afstand vraagt dus om zelfdiscipline en een groot doorzettingsvermogen.

Leren op Afstand

Verschillende niveaus

Met Leren op afstand kun je cursussen en opleidingen op verschillende niveaus volgen. Bijvoorbeeld een cursus van enkele weken of een half jaar of zelfs een volledige MBO- of HBO-opleiding. Het diploma dat je haalt is hetzelfde als wanneer je de opleiding op een school zou volgen.

Studieduur

Meestal kun je zelf beslissen hoe lang je over een opleiding via Leren op Afstand doet. Wil je je diploma zo snel mogelijk halen dan kun je er op rekenen dat je er veel tijd aan kwijt bent. Heb je geen haast dan kun je de opleiding in je eigen tempo afmaken.

Stage

Om voor sommige opleidingen via Leren op Afstand je diploma te behalen is het een vereiste dat je alvast werkervaring in een organisatie krijgt. Daarvoor sluit je een leerarbeidsovereenkomst af met een leerbedrijf waar je dan stage gaat lopen.


Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's

Inloggen
Nieuwsbrief
Mis niets en blijf op de hoogte van nieuws over opleidingen!