Opleiding in Nederland

MBO-opleiding

Mbo-opleiding

Praktisch aan de slag!

Nadat je het VMBO hebt afgerond kun je kiezen om een mbo-opleiding te volgen in bijvoorbeeld de bouw, zorg, techniek, economische of sociale beroepen. Wie groene vingers heeft, kan kiezen voor een agrarische opleiding. Het MBO zorgt voor een relatie tussen beroepsonderwijs en het bedrijfsleven met praktische en beroepsgerichte vakken. » Lees meer

Universiteit of hogeschool

Universiteit of hogeschool

Studeer op een hogeschool of aan een universiteit!

Om te beginnen met een opleiding op een hogeschool of aan een universiteit is voor velen een grote stap in het leven. Het verschil met de middelbare school is behoorlijk groot. Voltijdopleidingen aan de Nederlandse hogescholen en universiteiten staan gelijk aan een 40-urige werkweek, oftewel net zoveel uren als een fulltime baan.
» Lees meer over hogescholen
» Lees meer over universiteiten

Bacheloropleiding

Bacheloropleiding

HBO of WO bachelor?

Na de HAVO of het VWO, of MBO kun je beginnen met een opleiding in het hogeronderwijs. Een bacheloropleiding is op een hogeschool een complete beroepsgerichte opleiding (hbo-bachelor) en aan een universiteit een academische basisopleiding (wo-bachelor) waar studenten de basiskennis leren over een vakgebied.
» Lees meer over HBO-bachelor
» Lees meer over WO-bachelor

Masteropleiding

Masteropleiding

Verdieping na bachelor of tijdens carrière?

Een masteropleiding is een één- of tweejarige opleiding die volgt na een bacheloropleiding. Ook op dit niveau heb je de keuze tussen een hbo-masteropleiding of een wo-masteropleiding. Misschien ben je toe aan een nieuwe richting. Of op zoek naar een diepere ontwikkeling tijdens je huidige baan. Dan kun je kiezen voor een master.
» Lees meer over HBO-master
» Lees meer over WO-master

Volwasseneneducatie  

Volwasseneducatie

Boven de 18 en terug naar school!

Volwasseneducatie (VE) is onderwijs voor volwassenen (niet-leerplichtigen) om deelname aan de samenleving te stimuleren, achterstanden te voorkomen en startkwalificaties te behalen. Op deze manier krijg je als volwassen de kans om alsnog een diploma of deelcertificaat te halen.
» Lees meer

Leren op afstand

Leren op afstand

Thuis begeleide zelfstudie

Tijdens afstandsonderwijs ben je niet met medeleerlingen tegelijk fysiek aanwezig in hetzelfde klaslokaal. De les en begeleiding verloopt via Internet. Studenten en docenten hebben contact met elkaar op tijden die voor hen het beste uitkomt, bijvoorbeeld via e-mail. Het contact kan ook gelijktijdig verlopen door middel van chatten.
» Lees meer


Ads