Actuarieel Rekenaar (AR)

Actuarieel Instituut
Samenvatting
Oudenoord 325
18 maanden
   
MBO
Nederlands
Deeltijd
December

Videopresentatie

Over deze opleiding

Opleiding Actuarieel Rekenaar (AR) - Actuarieel Instituut

De beroepsperspectieven in dit beroep zijn goed, omdat vanuit verzekeraars, banken en pensioenfonds een vraag is naar goed opgeleide professionals. Kies daarom voor de deeltijd opleiding tot Actuarieel Rekenaar (propedeuse van de opleiding Actuarieel Analist), stroom eventueel door naar de HBO opleiding tot Actuarieel Analist en zie een veelzijdige financieel aantrekkelijke carrière tegemoet!

Wat houdt het beroep in?

Actuarieel Rekenaar

Actuariële professionals (actuarieel rekenaars, actuarieel analisten en actuarissen) geven inzicht in financiële risico’s. Ze zijn werkzaam in de financiële dienstverlening, zoals verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen, advieskantoren, banken, toezichthouders en overheidsinstellingen. Hun actuariële werkzaamheden zijn gericht op levensverzekeringen, schadeverzekeringen, zorgverzekeringen en pensioenen.

Kerncompetenties van een Actuarieel Rekenaar zijn: analytisch, zelfstandig, initiatiefrijk, doortastend, accuraat en communicatief vaardig.

Inhoud van de opleiding

Actuarieel Rekenaars berekenen premies van levensverzekeringen, schadeverzekeringen, pensioenverzekeringen en sociale verzekeringen. Door actuariële problemen gestructureerd en planmatig aan te pakken hebben Actuarieel Rekenaars een essentiële brugfunctie tussen business, IT en Beleid.

Na het volgen van de opleiding, die 1 jaar en 2 trimesters duurt, kun je jezelf Actuarieel Rekenaar noemen en ben je in staat om op basis van globaal inzicht in de kanstheorie, zelfstandig elementaire actuariële berekeningen te maken op het gebied van levens- en pensioenverzekeringen. Het diploma Actuarieel Rekenaar is een noodzakelijke basis voor het volgen van de NVAO geaccrediteerde HBO-opleiding tot Actuarieel Analist (AAN), maar kan ook als zelfstandige opleiding gevolgd worden.

Diploma

Na succesvolle afronding ontvang je een diploma van het Actuarieel Instituut. Dit diploma geeft toegang tot de opleiding tot Actuarieel Analist (AAN)

Toekomstperspectief

Met het propedeusediploma Actuarieel Rekenaar leg je de noodzakelijke basis voor het volgen van de opleiding tot Actuarieel Analist.

Toelatingseisen

Als voorwaarde voor toelating tot de opleiding Actuarieel Rekenaar moet je minimaal een HAVO, VWO of
MBO (niveau 4) diploma met Wiskunde hebben.

Voor meer informatie over de toelatingseisen ga je naar de website van het Actuarieel Instituut.

Kosten

De kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het aantal te volgen modulen. Het AI factureert per module, je betaalt dus niet jaarlijks collegegeld.

Voor meer informatie over de toelatingseisen ga je naar de website van het Actuarieel Instituut.

Actuarieel Instituut

“Werken in de actuariële branche is afwisselend en verantwoordelijk werk. En voor de toekomst biedt het veel kansen en goede carrièremogelijkheden.” Actuariële professionals (actuarieel rekenaars, actuarieel analisten en actuarissen) geven inzicht in financiële risico’s. Ze zijn werkzaam in de financiële...


Lees meer over Actuarieel Instituut

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Actuarieel Rekenaar (AR) en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Actuarieel Instituut

Actuarieel Instituut

Groenewoudsedijk 80
3528 BK Utrecht

 Bekijk telefoonnummer
www.ag-ai.nl

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Actuarieel Rekenaar (AR)? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's