Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Master of Actuarial Analytics (MAA)

Actuarieel Instituut
Samenvatting
Oudenoord 325
15 maanden
   
Voorbereidend
Nederlands
Deeltijd
November

Videopresentatie

Over deze opleiding

Master of Actuarial Analytics

Master of Actuarial Analytics - Actuarieel Instituut

Actuarieel professionals schatten van financiële risico’s in. Om deze inschattingen goed te kunnen maken zijn ze breed opgeleid en hebben onder anderen kennis op het gebied van de wiskunde, statistiek, informatica, economie, financieringen, ethiek, recht en beleggingen.

Werkzaamheden

Actuarieel professionals zijn werkzaam in de financiële dienstverlening zoals verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen, advieskantoren. Banken, toezichthouders en overheidsinstellingen. Hun actuariële werkzaamheden zijn gericht op levensverzekeringen, schadeverzekeringen, zorgverzekeringen en pensioenen.

Na afronding van de Master of Actuarial Analytics (MAA) ben je in staat om als actuarieel professional aan de slag te gaan en heb je kennis vergaard op tactisch en strategisch niveau. Door het behalen van de Master of Actuarial Analytics (MAA) ben je eveneens klaar om de stap naar actuaris te maken.

Inhoud van de opleiding

De Master of Actuarial Analytics is een sterk kennisgericht programma dat jouw kennis op peil brengt voordat je kunt starten met Executive Master of Actuarial Science (EMAS). Maar de opleiding geeft je eveneens praktische handvatten om in de praktijk tactische en strategische vraagstukken op te lossen. De opleiding is opgebouwd uit zes modules die, afhankelijk van jouw voorkennis, moeten worden behaald. De duur van de opleiding is maximaal 1 jaar en 1 trimester en heeft een studiebelasting van 60 EC’s. Dit betekent gemiddeld 20 uur per week.

Voor wie is deze opleiding?

Om de Master of Actuarial Analytics met succes te kunnen volgen dien je een WO achtergrond te hebben in bijvoorbeeld Econometrie & Operational Research of Wiskunde of de opleiding Actuarieel Analist (AN of AAN) succesvol te hebben afgerond.

Diploma

Na het afronden van de Master of Actuarial Analytics kun je doorstromen naar de Executive Master of Actuarial Science.

Voor de opleiding Master of Actuarial Analytics is een aanvraag voor accreditatie ingediend bij de NVAO. De accreditatieprocedure kent een doorlooptijd van minimaal een half jaar. Totdat er officieel accreditatie verleend is, kan het Actuarieel Instituut geen HBO Master diploma uitreiken.

Toelatingseisen

De student wordt toegelaten tot de master indien hij/zij beschikt over:

  • Diploma Actuarieel Analist (oude of nieuwe stijl)
  • Masterdiploma Econometrie & Operational Research
  • Masterdiploma Wiskunde

Kosten

De kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het aantal te volgen modulen. Het AI factureert per module, je betaalt dus niet jaarlijks collegegeld.

Voor meer informatie ga je naar de website van het Actuarieel Instituut.

Actuarieel Instituut

“Werken in de actuariële branche is afwisselend en verantwoordelijk werk. En voor de toekomst biedt het veel kansen en goede carrièremogelijkheden.” Actuariële professionals (actuarieel rekenaars, actuarieel analisten en actuarissen) geven inzicht in financiële risico’s. Ze zijn werkzaam in de financiële...


Lees meer over Actuarieel Instituut

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Master of Actuarial Analytics (MAA) en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Actuarieel Instituut

Actuarieel Instituut

Groenewoudsedijk 80
3528 BK Utrecht

 Bekijk telefoonnummer
www.ag-ai.nl

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Master of Actuarial Analytics (MAA) ? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's