Mbo Veehouderij

Aeres (V)MBO Ede
Samenvatting
Barneveld, Emmeloord
   
MBO
Nederlands
Voltijd / Deeltijd / Duaal

Over deze opleiding

Uitdaging voor doeners in de Veehouderij

Nederland draait mee in de top van de voedselproductie. We investeren in een goed rendement op rundvee, varkens en pluimvee. In dit vooruitstrevende vak is altijd ruimte voor goed opgeleide mensen met het diploma van de mbo-opleiding Veehouderij van Aeres op zak. Je kiest zelf je specialisatie en dús je toekomst: varkens, melkvee of pluimvee.

Bij veehouderij draait alles om productiedieren: koeien, kippen en varkens. Dieren houden voor de productie van melk, vlees of eieren. Werken op een bedrijf waar je op een verantwoorde manier dieren houdt om daar een boterham mee te verdienen. Deze bedrijfs­ benadering moet je dus al direct aanspreken. Op de opleiding, met theorie en veel praktijk, zijn het vooral de praktisch ingestelde aanpakkers én doorpakkers die met een gewild diploma op zak aan het werk gaan in de productiesector. De sfeer van opgestroopte mouwen zoals die op de bedrijven heerst, tref je ook aan in de opleiding.

Keuze uit de specialisatie die jou past:

De Nederlandse veehouderij innoveert onophoudelijk. Om die snelheid bij te houden én van nieuwe, goede ideeën te voorzien, hebben we mensen nodig zoals jij: mbo opgeleide toppers. Met je diploma op zak, kun je heel veel­ zijdig aan de slag. Werken op het land, werken met varkens, koeien of pluimvee. Maar ook in de handel, als voorlichter stalinrichting of de fokkerij kun je aan de slag. Uiteraard doe je tijdens de opleiding met stages al veel praktijk ervaring op. Een praktische voor­ bereiding op je positie als professio neel partner in de veehouderijsector.

Eerst breed oriënteren en dan doorstromen naar je specialisatie

Groenhorst biedt veehouderij aan op niveau 2, 3 en 4. Voor alle niveaus geldt dat je in één specialisatie afstudeert: melkvee, varkens of pluimvee

Toelatingseisen

Niveau 2:

Medewerker veehouderij (BOL & BBL)
Je bent welkom met

  • Vmbo diploma basisberoeps­ gerichte leerweg.
  • Mbo niveau 1

De opleiding duurt twee jaar. Met je diploma kun je aan de slag als medewerker in de veehouderij of door naar niveau 3.

Niveau 3:

Dierverzorger melkvee/ Dierverzorger hokdieren (varkens of pluimvee) (BOL & BBL)
Je bent welkom met

  • Vmbo diploma (kaderberoeps­ gerichte, gemengde of theoretische leerweg). ­

De opleiding duurt drie jaar. ­ Met je diploma kun je aan de slag als vakbekwaam medewerker veehouderij of door naar niveau 4.

Niveau 4:

Melkveehouder/Voorlichter/ Adviseur, Varkenshouder/ Voorlichter/Adviseur, Pluimveehouder/Voorlichter/Adviseur (BOL & BBL)
Je bent welkom met

  • Vmbo diploma (gemengde of theoretische leerweg).
  • Drie jaar havo met overgangs­ bewijs naar havo 4.
  • Mbo diploma Beroeps­ opleidende leerweg (BOL) Veehouderij niveau 3. 

De opleiding duurt drie jaar.

Aeres (V)MBO Ede

Groenhorst: veelzijdig in groene opleidingen

Groenhorst is een veelzijdige opleider in de domeinen dier, stedelijke leefomgeving, groen, bloem, (agrarische) techniek, voedselproductie (zowel biologisch dynamisch als gangbaar) en voedselverwerking. De slogan van Groenhorst is: laat je invloed groeien. Dit vat alles over onze opleiding samen. Jij...


Lees meer over Aeres (V)MBO Ede

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Mbo Veehouderij en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Aeres (V)MBO Ede

Aeres (V)MBO Ede

Barnseweg 3
3771 RN Barneveld

 Bekijk telefoonnummer


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Mbo Veehouderij? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's