HBO Bachelor

Autonome Beeldende Kunst

Avans Hogeschool, In Breda (+1 locations)
Tijdsduur
4 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
4 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Autonome Beeldende Kunst op Avans HogeschoolVolg de hbo-opleiding Autonome Beeldende Kunst op Avans!

De studie Autonome Beeldende Kunst ondersteunt jouw zoektocht naar een individueel en eigenzinnig kunstenaarschap. Geleidelijk verdiep en ontwikkel je een eigen beeldtaal. Tijdens de hbo-opleiding kun je kiezen tussen verschillende afstudeerrichtingen: beeldhouwen, grafiek, keramiek en schilderen. Je volgt praktijklessen, theorieonderwijs en voert zelfstandig onderzoek uit in werkplaatsen.

Autonome Beeldende Kunst in vogelvlucht

De docenten zijn professioneel beeldend kunstenaars, ontwerpers en theoretici. Zij staan midden in het beroepenveld en beschikken over benodigde kwaliteiten. Hierdoor verzorgen ze intensief en individueel gestuurd onderwijs van hoog niveau.
Voor kortlopende projecten zal je in het tweede en derde studiejaar stage lopen. Tijdens de hbo-opleiding Autonome Beeldende Kunst op Avans Hogeschool krijg je naast de reguliere lessen ook
gastdocenten die workshops, lezingen, beoordelingen geven.

Waar kun je terecht na de hbo-opleiding Autonome Beeldende Kunst?

Nadat je bent afgestudeerd aan Avans Hogeschool, zal je zelf veel initiatieven moeten ontplooien. Daarbij zijn creativiteit en doorzettingsvermogen erg belangrijk. Actief netwerken, exposeren en opdrachten binnenslepen bepalen voor een aanzienlijk deel je beroepspraktijk. Veel oud-studenten zijn uitgegroeid tot bekende kunstenaars. Als student aan de hbo-opleiding Autonome Beeldende Kunst krijg je bovendien de kans om een deel van je studie aan een academie in het buitenland te volgen.

Blijf op de hoogte!

Avans Hogeschool
Terraza Hervenplein 2
5232 Den Bosch

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool is uitgeroepen tot de beste hogeschool van Nederland! Avans heeft vestigingen in Breda, 's-Hertogenbosch en Tilburg. Op Avans Hogeschool studeren 25.000 studenten. Avans biedt ongeveer 50 verschillende soorten opleidingen aan. Je kunt op deze hogeschool terecht voor associate degrees,...

Lees meer over Avans Hogeschool