HBO Bachelor

Mechatronica

Avans Hogeschool, In Breda
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Bij de opleiding Mechatronica leer je producten te ontwerpen en te besturen waarin beweging een centrale rol heeft. Denk aan robots of productiemachines.

Of het nu een auto, een vulmachine voor colablikjes of een achtbaan is. Al deze producten hebben de afgelopen jaren een verandering ondergaan: ze werden slimmer door het gebruik van sensoren en computers. Het vakgebied mechatronica is de aanjager van deze verandering. Het verbindt de kennis vanuit verschillende vakgebieden zoals werktuigbouwkunde, elektrotechniek en informatica om zo tot de slimme producten van de toekomst te komen.

Jij haalt apparaten graag uit elkaar. Je wilt weten hoe een machine werkt. Hoe alle onderdelen bewegen en samenwerken. Die nieuwsgierigheid deel je graag met anderen. Je gaat samen op zoek naar nóg vernuftiger systemen.

De opleiding Mechatronica ontstond op verzoek van het bedrijfsleven. Met een selectief vakkenpakket uit de opleidingen Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek en Informatica ontwikkel je je tot een systeemdenker. Hierbij is de diepgang vergelijkbaar met die van de afzonderlijke opleidingen. Het systeemdenken is wezenlijk voor het ontwerpen van complexe multidisciplinaire producten waarbij bewegende machines zoals robots centraal staan.

Na je opleiding ben je Bachelor of Engineering, met de afkorting ing. voor je naam of BoE erachter.

Diploma

BEng

Kosten

2019 instellingstarief7969 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool is uitgeroepen tot de beste hogeschool van Nederland! Avans heeft vestigingen in Breda, 's-Hertogenbosch en Tilburg. Op Avans Hogeschool studeren 25.000 studenten. Avans biedt ongeveer 50 verschillende soorten opleidingen aan. Je kunt op deze hogeschool terecht voor associate degrees,...

Lees meer over Avans Hogeschool