Filiaalmanager

Florijn College
Samenvatting
Breda
3.5 jaar
   
MBO
Nederlands

Over deze opleiding

MBO opleiding FiliaalmanagerDe opleiding filiaalmanager BBL Niveau 4 op het Florijn College leidt je op als filiaalmanager om een (kleine) vestiging van een centraal geleid filiaalbedrijf te beheren.

Tijdens de opleiding Filiaalmanager BBL Niveau 4 BBL leer je de volgende kerntaken:
- beheren en uitvoeren van het commercieel en financieel beleid van het hoofdkantoor
- bestellen van artikelen
- controleren van procedures rondom verkooptransacties
- coördineren van de ontvangst en opslag van goederen
- coördineren en beheren van artikelpresentaties, winkelruimte en –omgeving
- uitvoeren van het personeelsbeleid in het filiaal
- voeren en coördineren van verkoop- en adviesgesprekken

Lesmethoden

De beroepsbegeleidende leerweg (BBL) betekent dat je één dag per week naar school gaat voor de noodzakelijke theoretische kennis.

Toekomst

Nadat je bent afgestudeerd ben je er klaar voor om leiding te geven, goed om te gaan met personeel en klanten. Je kunt tegen stress en snel wisselen van activiteit. Je organiseert graag, hebt alles goed op de rij, kunt mensen stimuleren en motiveren, kortom, je kunt een filiaal goed draaiende houden en een prima sfeer laten uitstralen.

Als filiaalmanager beheer je een (kleine) vestiging van een centraal geleid filiaalbedrijf. Je geeft leiding aan een team van (aankomende) verkopers en verkoopspecialisten en begeleidt en coördineert alle werkzaamheden van een filiaal die te maken hebben met de goederen- en geldstroom. Je bent verantwoordelijk voor de juiste taakuitvoering van de medewerkers en hun ontwikkeling in het vak. Je voert binnen de gestelde kaders het beleid van het hoofdkantoor uit. Binnen je filiaal neem je beslissingen op het gebied van personeel, winkelbeheer, verkoopbevordering, winkelinrichting en -verzorging, voorraadbeheer en kassa- en geldbeheer.

Diploma

Nadat je de opleiding Filiaalmanager BBL Niveau 4 op het Florijn College hebt afgerond ontvang je een diploma met crebo: 90951.

Toelatingseisen

Om te beginnen met de opleiding Filiaalmanager BBL Niveau 4 op het Florijn College geldt de volgende toelatingsvoorwaarden:
Instroom nadat de opleiding Verkoopspecialist of Afdelingsmanager (niveau 3) is afgerond met een diploma.

Florijn College

Als school voor economisch beroepsonderwijs wil het Florijn College studenten opleiden tot succesvolle wereldburgers, die een tastbare bijdrage leveren aan handel en zakelijke dienstverlening. Uiteraard ieder op zijn eigen niveau. Florijn College bereidt studenten voor op een succesvolle carrière in...


Lees meer over Florijn College

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Filiaalmanager en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Florijn College

Florijn College

Wilhelminasingel 33
4817 JX Breda

 Bekijk telefoonnummer

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Filiaalmanager? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's