Juridisch medewerker Zakelijke dienstverlening

Florijn College
Samenvatting
Breda
3 jaar
   
MBO
Nederlands

Over deze opleiding

MBO opleiding Juridisch medewerker Zakelijke dienstverleningDe opleiding Juridisch medewerker Zakelijke dienstverlening BOL Niveau 4 is gericht op het verlenen van administratieve ondersteuning intern bij juridische organisaties en aan hun cliënten.

De volgende kerntaken worden behandeld tijdens deze MBO opleiding:

- aanvragen / opdrachten behandelen: dossiers en documenten beheren, gegevens ordenen enz.
- marketingactiviteiten verrichten (alleen ZD): marktgegevens genereren en verwerken, en promotieactiviteiten uitvoeren.
- ondersteunen bij de uitvoering van onderzoek en beleid (alleen OB): gegevens selecteren, verwerken en presenteren.
- verrichten van front-Office werkzaamheden: verstrekken, inwinnen en doorverwijzen van informatie.

Verschillende onderdelen van de opleiding:

- Juridische onderdelen: gericht op kennis van relevante wetgeving en vooral het toepassen van deze kennis op praktijkgevallen.
- Onderdelen gericht op andere vakkennis: zoals kennis van het werk van een notaris, een deurwaarder, een advocaat, de rechtbank enz enz.
- Communicatie onderdelen: goed beheersen van Nederlandse en Engelse taal en deze kunnen toepassen in werksituaties, zoals: vergaderen, verslag leggen, rapporteren, presenteren, gesprekken voeren, corresponderen en kunnen omgaan met geautomatiseerde systemen met de programmatuur die daarbij hoort

Praktijkonderdelen van deze MBO opleiding bestaan uit:

- Projectmiddagen: je werkt in groepjes gedurende een aantal weken verschillende opdrachten uit.
- Excursies en onderzoeken.
- Beroepspraktijkvorming: je werkt en leert in het bedrijfsleven of bij een instelling. Je leert hoe je allerlei beroepsvaardigheden in de praktijk toe kunt passen.

Belangrijke competenties voor deze opleiding zijn:

- aandacht en begrip tonen
- analyseren en onderzoeken
- ethisch en integer handelen
- formuleren en rapporteren
- instructies en procedures opvolgen
- kwaliteit leveren
- plannen en organiseren
- samenwerken en overleggen

Toekomst

Als juridisch medewerker zakelijke dienstverlening verleen je administratieve ondersteuning, verzorg je standaardcorrespondentie aan cliënten en houd je je bezig met informatievoorziening en -verstrekking. Je weet veel van juridische termen en privaatrecht en vindt het leuk om met geautomatiseerde systemen te werken.
Als administratief juridisch medewerker zakelijke dienstverlening ben je administratief en juridisch vaardig en klantvriendelijk maar tegelijk ook zakelijk. Daarnaast ben je onomkoopbaar, nauwkeurig en zowel mondeling als schriftelijk communicatief vaardig. Je bent ook strijdvaardig, onderzoekend van aard, proactief, assertief, efficiënt en gaat correct met vertrouwelijke gegevens om.

Onderwerpen die behandeld worden tijdens jouw werk zijn bijvoorbeeld: burgerlijk recht, burgerlijk procesrecht, faillissementsrecht en het omgaan met cliënten / burgers. Als juridisch medewerker kun je bijvoorbeeld werken bij een notaris, deurwaarder, makelaar, advocaat, incassobureau of Kamer van Koophandel.

Diploma

De leerstof is ondergebracht in een aantal competenties. Deze worden getoetst door middel van kerntaken en werkprocessen. Als je die allemaal met een voldoende hebt afgesloten, krijg je een diploma voor de MBO opleiding Juridisch medewerker Zakelijke dienstverlening Crebo 90434, behorende bij jouw kwalificatie.

Toelatingseisen

Om te beginnen met de opleiding Juridisch medewerker Zakelijke dienstverlening BOL niveau 4 op het Florijn College moet je voldoen aan een van de onderstaande toelatingseisen:

- Sector economie: kader, gemengde of theoretische leerweg
- Andere sector dan economie: kader, gemengde of theoretische leerweg met wiskunde of economie of een 2e moderne vreemde taal
- Overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO of VWO.

De juridische beroepen zijn sterk gericht op communicatie, zowel schriftelijk als mondeling; een voldoende voor Nederlands is dus van groot belang.

Het Florijn College wil dat je een opleiding kiest die bij je past, daarom is er een intakeprocedure die zorgt voor plaatsing in de juiste studierichting. Volg je nu een opleiding op het VMBO, dan wordt er ook informatie aan je decaan gevraagd. Een intredetoets en/of assessment kan deel uitmaken van de toelating. De intakegesprekken starten in februari.

Florijn College

Als school voor economisch beroepsonderwijs wil het Florijn College studenten opleiden tot succesvolle wereldburgers, die een tastbare bijdrage leveren aan handel en zakelijke dienstverlening. Uiteraard ieder op zijn eigen niveau. Florijn College bereidt studenten voor op een succesvolle carrière in...


Lees meer over Florijn College

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Juridisch medewerker Zakelijke dienstverlening en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Florijn College

Florijn College

Wilhelminasingel 33
4817 JX Breda

 Bekijk telefoonnummer

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Juridisch medewerker Zakelijke dienstverlening? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's