MBO
Geen recensies

Verkoper Detailhandel

Florijn College, In Breda
Tijdsduur
2 jaar
Taal
Nederlands
Tijdsduur
2 jaar
Taal
Nederlands
Het is gratis en niet gebonden 👍

Over deze opleiding

MBO opleiding Verkoper DetailhandelDe MBO opleiding Verkoper (Verkoper detailhandel) BOL Niveau 2 is gericht op verkoop en het contact met de klant. Het is belangrijk tijdens het voeren van een verkoopgesprek en bij het afrekenen.

De opleiding bestaat uit de volgende kerntaken:

- Afhandelen van verkoop transacties
- Ontvangen en verwerken van goederen
- Verkopen en verlenen van service

Naast het werken aan kerntaken word je ook getraind of ondersteund op het gebied van Nederlands, Engels, Burgerschapscompetenties en Informaticavaardigheden.

Tijdens je opleiding verwerf je de beroepscompetenties:

- instructies en procedures opvolgen
- je richten op de behoeften en verwachtingen van de "klant"
- presenteren
- samenwerken en overleggen
- vakdeskundigheid toepassen;

De lesstof wordt aangeboden via instructielessen, projecten, simulatie/ trainingen, excursies en onderzoeken en beroepspraktijkvorming.

Toekomst

Je houdt van winkelen, van de spullen die er te koop worden aangeboden en vindt het leuk om met mensen om te gaan. Maak er werk van! Doe de opleiding Verkoper.

Als verkoper werk je in een winkel. Dit kunnen winkels in allerlei branches zijn, zoals een modezaak, een supermarkt, een sportzaak, een drogisterij, etc. Het contact met de klant staat bij jou voorop, zowel bij het voeren van een verkoopgesprek als bij het afrekenen. Je gaat met klanten om, adviseert hen en handelt eventuele klachten af. Om je klanten goed te helpen, is het belangrijk dat je veel kennis hebt van de producten die je verkoopt. Daarom moet je op de hoogte zijn van de nieuwste producten, de kwaliteit en de bruikbaarheid.

Als verkoper controleer je ook de voorraad en neem je artikelen van de leveranciers in ontvangst. Je kijkt of alles klopt en bergt het vervolgens netjes op. Dat kan in de schappen zijn, aan de rekken of op de toonbank: dat hangt ervan af in wat voor winkel je werkt. Verder zorg je ervoor dat de winkel schoon en opgeruimd is.

Diploma

Nadat je de mbo-opleiding hebt afgerond ontvang je het diploma voor Verkoper (Verkoper detailhandel) met crebo: 93751.

Toekomstperspectief

Mocht je nog niet willen gaan werken dan heb je met je diploma Verkoper een goede basis gelegd voor een vervolgstudie. Veel van onze leerlingen kiezen voor de vervolgstudie op niveau 3 Verkoopspecialist of op niveau 4 Ondernemer Detailhandel. Met je diploma Verkoper mag je naar leerjaar 2 van Retail Management niveau 3-4. Je kunt ook bij P3transfer avondcursussen volgen of doorstuderen via de BeroepsBegeleidende Leerweg (BBL) op het Florijn College.

Toelatingseisen

Om te beginnen met de opleiding Verkoper (Verkoper detailhandel) BOL Niveau 2 op het Florijn College moet je voldoen aan een van de onderstaande toelatingseisen:

1.   VMBO-diploma
- sector Economie
- basisberoepsgerichte leerweg

2.   VMBO-diploma
- andere sector dan Economie
- basisberoepsgerichte leerweg
Mogelijk wordt er een rekentest afgenomen, als je geen wiskunde of economie hebt gevolgd.

3.  Diploma Winkelassistent (niveau 1)
Een leeftijd van 16 t/m 18 jaar
Minimaal 10 jaar dagonderwijs

De toelatingsvoorwaarden zijn een richtlijn. Toelating is ook afhankelijk van de behaalde competenties en vaardigheden van de individuele leerling en zijn of haar voorgeschiedenis.

Een intakeprocedure zorgt voor plaatsing in de juiste studierichting.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Verkoper Detailhandel en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Florijn College
Wilhelminasingel 33
4817 JX Breda

Als school voor economisch beroepsonderwijs wil het Florijn College studenten opleiden tot succesvolle wereldburgers, die een tastbare bijdrage leveren aan handel en zakelijke dienstverlening. Uiteraard ieder op zijn eigen niveau. Florijn College bereidt studenten voor op een succesvolle carrière in...

Lees meer over Florijn College