PODIUM- EN EVENEMENTENTECHNICUS

Tijdsduur
3 jaar
Studievorm
Niveau 3 BOL
Tijdsduur
3 jaar
Studievorm
Niveau 3 BOL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Licht, geluid en decor, daar draait het om in de niveau 3-opleiding Podium- en evenemententechnicus. Hoe kun je met licht de sfeer op het podium bepalen? Hoe kun je artiesten, decorstukken of rekwisieten uitlichten met verschillende soorten spots? Wat is de techniek achter bewegende decors? Hoe kun je spanning opbouwen met geluid? In deze richting leer je het allemaal.

Als podiumtechnicus werk je in theaters en bij festivals en evenementen. Je zorgt voor de opbouw en bediening van alle geluids- en belichtingsinstallaties. Ook zorg je voor de beeldtechniek als er gewerkt wordt met projectieschermen, video, televisie en camera's. Verder realiseer je samen met de rest van de crew de decors, podia, vloeren en andere podiumvoorzieningen.

In de opleiding Podium- en evenemententechniek ga je werken met verschillende soorten theaterspots en studiolampen, microfoons, mengpanelen, lichtcomputers, versterkers en andere technische apparatuur. Ook maak je uitgebreid kennis met de theater- en evenementenwereld en alle technische aspecten die bij een productie komen kijken. Een heel afwisselend beroep dus, waarbij technische kennis, teamwork en precisie heel belangrijk zijn.

Vakken

In de opleiding Podium- en evenemententechniek krijg je vakken op het gebied van lichttechniek, geluidstechniek, beeldtechniek, veiligheid, klimmen, facilitaire middelen, decortechniek, theatergeschiedenis, podiumtechniek, besturingstechniek, opnametechniek en computertechnologie. Natuurlijk krijg je ook algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen, maatschappijleer en sport. Je doet veel praktijkervaring op, zowel in onze geavanceerde licht-, geluids- en toneelstudio's als bij bedrijven tijdens je stages.

Is de opleiding Podium- en evenemententechniek iets voor jou?

Dat je van techniek houdt, staat als een paal boven water, net als je belangstelling voor de theater- en evenementenwereld. Maar ook flexibiliteit en aanpassingsvermogen zijn heel belangrijk. Je vindt het niet erg om in de avonduren en de weekenden te werken, je kunt onder druk je hoofd koel houden en probleemoplossend werken. Als podium- en evenemententechnicus moet je natuurlijk ook goed kunnen omgaan met acteurs, artiesten en regisseurs.

Toekomstperspectief

Na de opleiding kun je aan de slag als allround AV- of podiumtechnicus bij theaters, theatergezelschappen, evenementen, festivals, poppodia, verhuurbedrijven en schouwburgen of bij een bepaalde productie of specifiek evenement als vast crewlid. Dat kan in Nederland zijn, maar ook daarbuiten. Aan de slag als freelancer kan ook, dat is in de theaterwereld heel gewoon. Door vervolgopleidingen en het opdoen van ervaring kun je doorgroeien naar beroepen als podiumtechnicus, audiovisueel medewerker, licht- of geluidstechnicus, beeldtechnicus, toneelmeester, stagemanager of hoofd techniek.

Toelatingseisen

Voor de opleiding Podium- en evenemententechniek maak je een digitale capaciteitentest en een beroepsbeeldtest en naar aanleiding van deze test voer je een motivatiegesprek. 

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in PODIUM- EN EVENEMENTENTECHNICUS en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Grafisch Lyceum Rotterdam
Heer Bokelweg 255
3032 AD Rotterdam

Creative world van het Grafisch Lyceum Rotterdam

Studeren op het Grafisch Lyceum Rotterdam Creatief, innovatief en een beetje eigenwijsHet Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) is een gezellige vakschool, gevestigd in het hart van Rotterdam, waar alles draait om media, design, communicatie en technologie. Wie bij het Grafisch Lyceum...

Lees meer over Grafisch Lyceum Rotterdam