Samenvatting
Arnhem, Nijmegen
HBO Bachelor
Nederlands
Voltijd / Deeltijd / Duaal
4 jaar
Startdata
Arnhem
Jaarlijks in september & februari  (Nederlands)
Nijmegen
Jaarlijks in september & februari  (Nederlands)

Over deze opleiding

Accountancy - HAN Economie, Management en Recht

Hbo bachelor opleiding Accountancy - HAN Economie, Management en RechtAls accountant moet jij een correct beeld kunnen schetsen van de financiële situatie in een bedrijf. Dat leer je bij de hbo-opleiding Accountancy. Je krijgt een aantal kernvakken, zoals boekhouden, bedrijfseconomie en belastingrecht. Je leert hoe je een jaarrekening opstelt en controleert. En hoe een bedrijf processen zó kan vastleggen, dat het management over de juiste informatie beschikt om besluiten te nemen.

Hbo bachelor Accountancy, iets voor jou?

Natuurlijk moet je het nodige cijfermatige inzicht hebben voor de hbo-opleiding Accountancy. Maar je moet ook een neus hebben voor het verloop van de processen in een organisatie. Bovendien sta je stevig in je schoenen en houd je je rug recht. Integriteit is immers een kernwaarde voor een accountant! Verder kun je goed omgaan met verschillende mensen, van collega’s en medewerkers tot opdrachtgevers en andere deskundigen.

Opbouw opleiding Accountancy

De opleiding Accountancy bestaat uit een propedeusejaar en de hoofdfase, die drie jaar duurt. Zeker in het eerste leerjaar heb je veel contacturen en kun je rekenen op een goede begeleiding. In het derde jaar loop je stage bij een accountantskantoor. Maar ook op andere momenten in je opleiding neem je een kijkje in de praktijk en leer je praktijkproblemen te analyseren.

Van het controleren van de jaarrekening tot het geven van financieel advies: als accountant moet je op uiteenlopende gebieden deskundig zijn. Dat zie je terug in je opleiding. Je leert hier alles over:

  • Accountantscontrole
  • Administratieve organisatie
  • Externe verslaglegging
  • Bedrijfseconomie
  • Bedrijfsadministratie
  • Belastingrecht

Diploma

Diplomering hbo bachelor Accountancy

Bij het succesvol afronden van de hbo bachelor opleiding Accountancy ontvang je een diploma van HAN en mag je de titel Bachelor of Economics voeren.

Toelatingseisen

Toelating tot de hbo bachelor opleiding Accountancy

Er zijn verschillende vooropleidingen waarmee je toegelaten wordt. Je kunt in ieder geval beginnen met studeren als je één van de volgende diploma's op zak hebt:

  • Havo of vwo met profiel Economie en Maatschappij
  • Mbo niveau 4
  • Hbo of wo

Voldoe je niet aan de toelatingseisen, maar wil je wel graag Accountancy studeren? Als je bij de start van de opleiding (1 september of 1 februari) 21 jaar of ouder bent, kun je een toelatingsonderzoek doen. Hiermee kijken we of je voldoende niveau hebt om te beginnen aan de opleiding.

Kosten

Prijsspecificatie opleiding Accountancy

Wil je meer weten over de kosten van deze opleiding?

HAN - Economie, Management en Recht

HAN - Economie, Management en Recht

Welkom bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Als HAN investeren we in onderwijs en onderzoek. Vanuit de campussen in Arnhem en in Nijmegen verzorgt de HAN voor ruim 30.000 studenten meer dan 85 bachelor- en masteropleidingen. De synergie...


Lees meer over HAN - Economie, Management en Recht

Vul hieronder jouw gegevens in.

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Contactgegevens HAN - Economie, Management en Recht

HAN - Economie, Management en Recht

Ruitenberglaan 31
6826 CC Arnhem

 Bekijk telefoonnummer


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Contact
Ik ontvang graag nadere opleidingsinformatie per post en/of e-mail
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's