Samenvatting
Arnhem, Nijmegen
HBO Bachelor
Nederlands
Voltijd / Deeltijd / Duaal
4 jaar
Startdata
Arnhem
Jaarlijks in september & februari  (Nederlands)
Nijmegen
Jaarlijks in september & februari  (Nederlands)

Over deze opleiding

Bedrijfseconomie - HAN Economie, Management en Recht

Hbo bachelor opleiding Bedrijfseconomie - HAN Economie, Management en RechtHoe word jij de spin in het financiële web van een organisatie? Je leert het bij hbo-opleiding Bedrijfseconomie. Je moet hier wel iets met cijfers en structuur hebben. Want in vier jaar tijd leer jij alles over de financiële kengetallen van een organisatie en hoe je deze moet analyseren. Maar ook hoe je moet adviseren, organiseren en delegeren.

Hbo bachelor opleiding Bedrijfskunde, iets voor jou?

Als bedrijfseconoom ben jij de spin in het web van de organisatie. Jij overziet alle aspecten van de bedrijfsvoering en onderzoekt of zaken misschien beter georganiseerd kunnen worden. Bij hbo Bedrijfseconomie leer je dan ook alles over de financiële kengetallen van een organisatie. Maar ook hoe je jouw kennis goed overbrengt. Zo help je de directie bij belangrijke beslissingen en werk je mee aan een financieel gezonde organisatie.

Opbouw opleiding Bedrijfseconomie

De opleiding Bedrijfseconomie bestaat uit een propedeusejaar en de hoofdfase, die drie jaar duurt. Zeker in het eerste leerjaar heb je veel contacturen en kun je rekenen op een goede begeleiding. In het derde jaar loop je stage bij een bedrijf of instelling. Leuk, want nu kun je je kennis in de praktijk brengen! Het laatste half jaar van je opleiding staat helemaal in het teken van je afstudeeropdracht: een onderzoek waar het bedrijf waar je afstudeert écht iets mee kan.

Tijdens de studie Bedrijfseconomie leer je alles over de financiële situatie in een organisatie en het analyseren daarvan. Ook leer je te adviseren, te organiseren en te delegeren. Je moet inzicht hebben in administratieve en organisatorische structuren en systemen van een organisatie.

Diploma

Diplomering hbo bachelor Bedrijfseconomie

Bij het succesvol afronden van de hbo bachelor opleiding Bedrijfseconomieontvang je een diploma van HAN en mag je de titel Bachelor of Economics voeren.

Toelatingseisen

Toelating tot de hbo bachelor opleiding Bedrijfseconomie

Er zijn verschillende vooropleidingen waarmee je toegelaten wordt. Je kunt in ieder geval beginnen met studeren als je één van de volgende diploma's op zak hebt:

  • Havo of vwo met profiel Economie en Maatschappij
  • Mbo niveau 4
  • Hbo of wo

Voldoe je niet aan de toelatingseisen, maar wil je wel graag Bedrijfseconomie studeren? Als je bij de start van de opleiding (1 september of 1 februari) 21 jaar of ouder bent, kun je een toelatingsonderzoek doen. Hiermee kijken we of je voldoende niveau hebt om te beginnen aan de opleiding.

Kosten

Prijsspecificatie opleiding Bedrijfseconomie

Wil je meer weten over de kosten van deze opleiding?

HAN - Economie, Management en Recht

HAN - Economie, Management en Recht

Welkom bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Als HAN investeren we in onderwijs en onderzoek. Vanuit de campussen in Arnhem en in Nijmegen verzorgt de HAN voor ruim 30.000 studenten meer dan 85 bachelor- en masteropleidingen. De synergie...


Lees meer over HAN - Economie, Management en Recht

Vul hieronder jouw gegevens in.

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Contactgegevens HAN - Economie, Management en Recht

HAN - Economie, Management en Recht

Ruitenberglaan 31
6826 CC Arnhem

 Bekijk telefoonnummer


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Contact
Ik ontvang graag nadere opleidingsinformatie per post en/of e-mail
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's