Samenvatting
Arnhem, Nijmegen
HBO Bachelor
Nederlands
Voltijd / Deeltijd / Duaal
4 jaar
Startdata
Arnhem
Jaarlijks in september & februari  (Nederlands)
Nijmegen
Jaarlijks in september & februari  (Nederlands)

Over deze opleiding

Commerciële Economie - HAN Economie, Management en Recht

Hbo bachelor opleiding Commerciële Communicatie - HAN Economie, Management en RechtAls je het graag anders doet dan de rest, zit je goed bij opleiding Commerciële Economie. Want jezelf en je product of dienst onderscheiden, is dé manier om uit te blinken. De belangrijkste onderwerpen binnen de opleiding zijn marketing en sales. Je leert hoe je producten en diensten goed in de markt kunt zetten en denkt na over de beste communicatiemiddelen en de juiste prijs. Maar je leert ook hoe de verkoop buiten- en binnendienst optimaal werken.

Hbo bachelor Commerciële Economie, iets voor jou?

Je onderzoekt als commercieel econoom commerciële problemen, je bedenkt creatieve oplossingen en je toetst de haalbaarheid hiervan. Je analyseert ontwikkelingen en trends in de markt en stemt op grond hiervan het aanbod af op de vraag. Als marketeer kun je je goed inleven in motieven en behoeften van klanten. Met de promotie van je producten of diensten speel je hier slim op in. Doelen en strategie leg je vast in een marketingplan, en als manager zorg je voer de uitvoering van deze plannen. Commercieel economen bekleden ook vaak verkoopfuncties omdat zij zich optimaal kunnen inleven in de klant, goede relaties weten te onderhouden en adviserend producten kunnen verkopen.

Opbouw opleiding Commerciële Economie

Het 1e jaar, de propedeuse, bestaat uit 2 clusters, het A-cluster en het B-cluster. Het A-cluster (1e halfjaar) is voor de opleidingen Commerciële Economie, Communicatie, International Business and Languages of Small Business en Retail Management hetzelfde. Na het 1e half jaar kun je, zonder studievertraging, switchen tussen deze opleidingen.

Het tweede tot en met het vierde studiejaar is de hoofdfase van de opleiding Commerciële Economie. In de opleiding besteed je veel aandacht aan onderzoek en praktische vaardigheden, zoals het opstellen van een marketingplan. Om een goed marketing- of salesplan te maken voer je eerst relevant kwantitatief en kwalitatief onderzoek uit. Weten en meten zijn immers de basis voor een goed plan.

Diploma

Diplomering Commerciële Economie

Bij het succesvol afronden van de hbo bachelor opleiding Accountancy ontvang je het diploma Commerciële Economie van HAN.

Toelatingseisen

Toelating tot de hbo bachelor opleiding Commerciële Economie

Er zijn verschillende vooropleidingen waarmee je toegelaten wordt. Je kunt in ieder geval beginnen met studeren als je één van de volgende diploma's op zak hebt:

  • Havo of vwo met profiel Economie en Maatschappij
  • Mbo niveau 4
  • Hbo of wo

Voldoe je niet aan de toelatingseisen, maar wil je wel graag Commerciële Economie studeren? Als je bij de start van de opleiding (1 september of 1 februari) 21 jaar of ouder bent, kun je een toelatingsonderzoek doen. Hiermee kijken we of je voldoende niveau hebt om te beginnen aan de opleiding.

Kosten

Prijsspecificatie opleiding Commerciële Economie

Wil je meer weten over de kosten van deze opleiding?

HAN - Economie, Management en Recht

HAN - Economie, Management en Recht

Welkom bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Als HAN investeren we in onderwijs en onderzoek. Vanuit de campussen in Arnhem en in Nijmegen verzorgt de HAN voor ruim 30.000 studenten meer dan 85 bachelor- en masteropleidingen. De synergie...


Lees meer over HAN - Economie, Management en Recht

Vul hieronder jouw gegevens in.

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Contactgegevens HAN - Economie, Management en Recht

HAN - Economie, Management en Recht

Ruitenberglaan 31
6826 CC Arnhem

 Bekijk telefoonnummer


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Contact
Ik ontvang graag nadere opleidingsinformatie per post en/of e-mail
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's