Human Resource Management

HAN - Economie, Management en Recht
Samenvatting
Arnhem, Nijmegen
HBO Bachelor
Nederlands
Voltijd
4 jaar
Startdata
Arnhem
Jaarlijks in september & februari  (Nederlands)
Nijmegen
Jaarlijks in september & februari  (Nederlands)

Over deze opleiding

Human Resource Management - HAN Economie, Management en Recht

Hbo bachelor opleiding Human Resource Management - HAN Economie, Management en RechtAls de juiste mensen op de juiste plek zitten, voelt iedereen zich lekker en draait een organisatie op z’n best. Lijkt het jou leuk om daaraan te werken? Om bijvoorbeeld samen iemands loopbaan uit te stippelen? Of het management te adviseren over scholing van het personeel en het aannemen van nieuwe medewerkers? Dan is de hbo opleiding Human Resource Management (HRM) iets voor jou! Hier draait het allemaal om de relatie tussen mensen, organisatie en werk.

Hbo bachelor Human Resource Management, iets voor jou?

Human Resource Management (HRM) is een vakgebied op het snijvlak van arbeid- en organisatiepsychologie en bedrijfskunde. Je moet dus de nodige bedrijfskundige kennis hebben, maar ook goede sociale vaardigheden. Tijdens je opleiding besteden we hier de nodige aandacht aan. Met vakken als – natuurlijk – HRM, toegepaste organisatiepsychologie en interculturele vaardigheden. Zo leiden we je op tot een volwaardige ‘partner in business’, die managers helpt de juiste koers te bepalen op het gebied van personeel en organisatie.

Opbouw opleiding Human Resource Management

De opleiding Human Resource Management bestaat uit een propedeusejaar en de hoofdfase, die 3 jaar duurt. Zeker in het eerste leerjaar heb je veel contacturen en kun je rekenen op een goede begeleiding. Vanaf dag één maak je uitgebreid kennis met de praktijk. In het tweede jaar voer je al opdrachten uit bij bedrijven en in je derde studiejaar loop je maar liefst 10 maanden stage bij een bedrijf of instelling. Zo leer je hoe bedrijven zijn georganiseerd en hoe ze beter kunnen functioneren. Verder ontdek je hoe omgeving, strategie, structuur en cultuur van een organisatie met elkaar samenhangen. En hoe personeelsbeleid hier een rol in kan spelen. Het laatste halfjaar van je opleiding staat in het teken van je afstudeeropdracht.

Diploma

Diplomering hbo bachelor Human Resource Management

Bij het succesvol afronden van de hbo bachelor opleiding Human Resource Management ontvang je een diploma van HAN en mag je de titel Bachelor of Business Administration voeren.

Toelatingseisen

Toelating tot de hbo bachelor opleiding Human Resource Management

Er zijn verschillende vooropleidingen waarmee je toegelaten wordt. Je kunt in ieder geval beginnen met studeren als je één van de volgende diploma's op zak hebt:

  • Havo of vwo met alle profielen
  • Mbo niveau 4
  • Hbo of wo

Voldoe je niet aan de toelatingseisen, maar wil je wel graag Human Resource Management studeren? Als je bij de start van de opleiding (1 september of 1 februari) 21 jaar of ouder bent, kun je een toelatingsonderzoek doen. Hiermee kijken we of je voldoende niveau hebt om te beginnen aan de opleiding.

Kosten

Prijsspecificatie opleiding Human Resource Management

Wil je meer weten over de kosten van deze opleiding?

HAN - Economie, Management en Recht

HAN - Economie, Management en Recht

Welkom bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Als HAN investeren we in onderwijs en onderzoek. Vanuit de campussen in Arnhem en in Nijmegen verzorgt de HAN voor ruim 30.000 studenten meer dan 85 bachelor- en masteropleidingen. De synergie...


Lees meer over HAN - Economie, Management en Recht

Vul hieronder jouw gegevens in.

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Contactgegevens HAN - Economie, Management en Recht

HAN - Economie, Management en Recht

Ruitenberglaan 31
6826 CC Arnhem

 Bekijk telefoonnummer


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Contact
Ik ontvang graag nadere opleidingsinformatie per post en/of e-mail
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's