Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

HAN - Techniek en Life Sciences
Samenvatting
Nijmegen
4 jaar
   
HBO Bachelor
Nederlands
Voltijd
Jaarlijks in september

Over deze opleiding

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek - HAN Techniek en Life Sciences

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

De opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek wordt samen met de andere HLO-opleidingen verzorgd vanuit een prachtig eigen gebouw in Nijmegen. Het ligt op een steenworp afstand van de Radboud Universiteit, waarmee op een aantal gebieden ook wordt samengewerkt.

Hbo bachelor Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, iets voor jou?

Was jij als kind al geboeid door de levende natuur om je heen? Wil je meewerken aan het bestrijden van ziektes? Je verdiepen in onderzoek naar DNA? Met de opleiding hbo Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek leer je alles wat je moet weten om later een bijdrage te leveren aan de gezondheid van mens en dier én een gezond milieu.

In je latere beroep kun je heel veel kanten op, maar in je werk staat onderzoek altijd centraal. Bijvoorbeeld naar ziekten, om antwoord te krijgen op vragen als: Hoe ontstaan ze? Welke middelen moet je ontwikkelen om ze te bestrijden?

Opbouw opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Tijdens je opleiding kun je kiezen voor de volgende specialisaties:

Biochemie

In de biochemie isoleer en onderzoek je biomoleculen en hun functie in biochemische processen.

Moleculaire Plantenbiologie

In dit vak werk je aan het toepassen van kennis over biologische en biochemische processen in planten om zo nieuwe of betere plantaardige producten te maken, of om de plant te veredelen. Kennis en inzicht in de bouw en werking van planten is daarbij onmisbaar. De afstudeerrichting Moleculaire Plantenbiologie kun je alleen bij de HAN kiezen!

Medische microbiologie

Met dit vak ben je in het laboratorium bezig met het opsporen en bestrijden van infecties die veroorzaakt worden door bacteriën, schimmels, virussen of parasieten. Je krijgt dan ook een gedegen kennis van infectieziekten en het menselijke afweersysteem.

Cyto-histopathologie

In de cyto-histopathologie onderzoek je zieke en gezonde cellen en weefsels door het vervaardigen en bestuderen van preparaten. Als analist beoordeel je zelfstandig uitstrijkpreparaten op de mogelijke aanwezigheid van afwijkende cellen. Vooral voor de diagnostiek en de therapie van kanker is dit van groot belang.

Diploma

Diplomering hbo bachelor Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Bij het succesvol afronden van de hbo bachelor opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek ontvang je een diploma van HAN en mag je de titel Bachelor of Science voeren.

Toelatingseisen

Toelating tot de hbo bachelor opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

De opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek duurt vier jaar. In een aantal gevallen kun je verkorting van je studieduur krijgen door aantoonbare competenties, bijvoorbeeld door een eerder gevolgde hbo/wo-opleiding of deel van een opleiding.

Wil je precies weten wat de toelatingseisen zijn of weet je niet zeker of je er aan voldoet? Doe dan een informatieaanvraag!

Kosten

Prijsspecificatie opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Wil je meer weten over de kosten van deze opleiding?

HAN - Techniek en Life Sciences

Bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) zit je altijd goed, ongeacht of je nu een hbo-opleiding in Life Sciences gaat doen, Engineering wilt gaan studeren of je je toekomst ziet in de Bouwkunde of Civiele Techniek: bij de...


Lees meer over HAN - Techniek en Life Sciences

Vul hieronder jouw gegevens in.

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Dit is vrijblijvend!

Contactgegevens HAN - Techniek en Life Sciences

HAN - Techniek en Life Sciences

Laan van Scheut 2
6525 EM Nijmegen

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Dit is vrijblijvend!

Contact
Ik ontvang graag nadere opleidingsinformatie per post en/of e-mail
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's