Bekijk studentum.nl als: Mobiele site
Samenvatting
Arnhem
4 jaar
   
HBO Bachelor
Nederlands
Voltijd/Deeltijd
Jaarlijks in september

Bouwkunde

Hbo bachelor opleiding Bouwkunde - HAN Techniek en Life Science

Bouwkunde - HAN Techniek en Life Sciences

Er wordt altijd en overal gebouwd, waar je ook loopt.  Wil je bestaande objecten een 2e leven geven? Meewerken aan de ontwikkeling van nieuwe gebouwen? Dan is de hbo-opleiding Bouwkunde van de HAN iets voor jou!

Hbo bachelor Bouwkunde, iets voor jou?

Tijdens de hbo-opleiding Bouwkunde kun je je specialiseren in de richtingen organisatie en management, architectuur, bouwtechniek en constructie. Met Bouwkunde leer je hoe je woningen, kantoren, winkelcentra, scholen, etc. ontwerpt, (ver)bouwt, beheert en inricht. Tevens leer je hoe je een bouwproces leidt. Als bouwkundige ben jij het die ervoor zorgt dat bouwplannen echt van de grond komen!

Opbouw opleiding Bouwkunde

De opleiding Bouwkunde duurt 4 jaar, of slechts 3 jaar wanneer je de juiste mbo-opleiding hebt gedaan. Na een succesvolle afsluiting ben je Bachelor of Built Environment, maar voor je zover bent ga je eerst heel veel interessante en leuke dingen leren.

Het onderwijs is georganiseerd aan de hand van courses. Elk studiejaar kent 4 perioden (kwartalen). In elke periode staat een course met een bijbehorend thema centraal. 

In de opleiding staan beroepstaken centraal. Tijdens de courses komen steeds 1 of meer van die beroepstaken aan bod. Je ontwikkelt competenties uit de beroepspraktijk en waarmee je in de beroeps- of maatschappelijke praktijk dus ook écht iets kunt!

De opleiding Bouwkunde gaat uit van 4 beroepstaken:

  1. Architectonisch ontwerpen
  2. Bouwtechnisch ontwerpen
  3. Constructief ontwerpen
  4. Organiseren

 

Toelatingseisen

Toelating tot de hbo bachelor opleiding Bouwkunde

Om met de opleiding Bouwkunde te kunnen starten moet je aan bepaalde toelatingseisen voldoen. Wil jij weten of je met jouw vooropleiding direct met deze opleiding kunt beginnen? Doe dan een informatieaanvraag!

Diploma

Diplomering hbo bachelor Bouwkunde

Bij het succesvol afronden van de hbo bachelor opleiding Bouwkunde ontvang je een diploma van HAN en mag je de titel Bachelor of Science voeren.

Kosten

Prijsspecificatie opleiding Bouwkunde

Wil je meer weten over de kosten van deze opleiding?

HAN - Techniek en Life Sciences

Bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) zit je altijd goed, ongeacht of je nu een hbo-opleiding in Life Sciences gaat doen, Engineering wilt gaan studeren of je je toekomst ziet in de Bouwkunde of Civiele Techniek: bij de...


Lees meer over HAN - Techniek en Life Sciences

Meer informatie? Vul hieronder je gegevens in. Dit is vrijblijvend!

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Dit is vrijblijvend!

Contactgegevens HAN - Techniek en Life Sciences

HAN - Techniek en Life Sciences

Ruitenberglaan 26
6826 CC Arnhem

Volg HAN - Techniek en Life Sciences op Twitter en Facebook

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Dit is vrijblijvend!

Contact
Ik ontvang graag nadere opleidingsinformatie per post en/of e-mail
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's