HBO Bachelor

Bouwkunde

Tijdsduur
4 jaar
Next course start
Jaarlijks in september zie de details
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd/Deeltijd
Tijdsduur
4 jaar
Next course start
Jaarlijks in september zie de details
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd/Deeltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Hbo bachelor opleiding Bouwkunde - HAN Techniek en Life Science

Bouwkunde - HAN Techniek en Life Sciences

Er wordt altijd en overal gebouwd, waar je ook loopt.  Wil je bestaande objecten een 2e leven geven? Meewerken aan de ontwikkeling van nieuwe gebouwen? Dan is de hbo-opleiding Bouwkunde van de HAN iets voor jou!

Hbo bachelor Bouwkunde, iets voor jou?

Tijdens de hbo-opleiding Bouwkunde kun je je specialiseren in de richtingen organisatie en management, architectuur, bouwtechniek en constructie. Met Bouwkunde leer je hoe je woningen, kantoren, winkelcentra, scholen, etc. ontwerpt, (ver)bouwt, beheert en inricht. Tevens leer je hoe je een bouwproces leidt. Als bouwkundige ben jij het die ervoor zorgt dat bouwplannen echt van de grond komen!

Opbouw opleiding Bouwkunde

De opleiding Bouwkunde duurt 4 jaar, of slechts 3 jaar wanneer je de juiste mbo-opleiding hebt gedaan. Na een succesvolle afsluiting ben je Bachelor of Built Environment, maar voor je zover bent ga je eerst heel veel interessante en leuke dingen leren.

Het onderwijs is georganiseerd aan de hand van courses. Elk studiejaar kent 4 perioden (kwartalen). In elke periode staat een course met een bijbehorend thema centraal. 

In de opleiding staan beroepstaken centraal. Tijdens de courses komen steeds 1 of meer van die beroepstaken aan bod. Je ontwikkelt competenties uit de beroepspraktijk en waarmee je in de beroeps- of maatschappelijke praktijk dus ook écht iets kunt!

De opleiding Bouwkunde gaat uit van 4 beroepstaken:

  1. Architectonisch ontwerpen
  2. Bouwtechnisch ontwerpen
  3. Constructief ontwerpen
  4. Organiseren

 

Aankomende startdata

1 course available

Jaarlijks in september

  • Default Event Type
  • Arnhem
  • Nederlands

Diploma

Diplomering hbo bachelor Bouwkunde

Bij het succesvol afronden van de hbo bachelor opleiding Bouwkunde ontvang je een diploma van HAN en mag je de titel Bachelor of Science voeren.

Toelatingseisen

Toelating tot de hbo bachelor opleiding Bouwkunde

Om met de opleiding Bouwkunde te kunnen starten moet je aan bepaalde toelatingseisen voldoen. Wil jij weten of je met jouw vooropleiding direct met deze opleiding kunt beginnen? Doe dan een informatieaanvraag!

Kosten

Prijsspecificatie opleiding Bouwkunde

Wil je meer weten over de kosten van deze opleiding?

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Dit is vrijblijvend!

reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
HAN - Techniek en Life Sciences
Ruitenberglaan 26
6826 CC Arnhem

Bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) zit je altijd goed, ongeacht of je nu een hbo-opleiding in Life Sciences gaat doen, Engineering wilt gaan studeren of je je toekomst ziet in de Bouwkunde of Civiele Techniek: bij de...

Lees meer over HAN - Techniek en Life Sciences