HBO Bachelor

HBO-ICT

HAN - Techniek en Life Sciences, In Arnhem (+1 locations)
Tijdsduur
4 jaar
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
4 jaar
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

HBO-ICT - HAN Informatica Communicatie Academie

De wereld van de ICT verandert snel. Trends, toepassingen en technieken volgen elkaar in hoog tempo op. De hbo opleiding HBO-ICT geeft je de mogelijkheid alle kanten van ICT te verkennen en je te verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen. Na je studie kun je alle kanten op binnen de wereld van computers, software en bedrijven.

Vraag nu gratis informatie aan!

Hbo bachelor HBO-ICT, iets voor jou?

Bij de hbo opleiding HBO-ICT stoot je door tot het hart van de softwareindustrie! Niets staat immers nog vast. In de snel veranderende wereld van ICT moet je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe trends, toepassingen en technieken. Volg daarom een opleiding die je de mogelijkheid geeft alle kanten van ICT te verkennen en je te verdiepen in nieuwste ontwikkelingen!

HBO-ICT is een combinatie van de opleidingen Informatica, Technische Informatica en Business IT & Management. Deze zijn vanaf september 2015 gebundeld tot één opleiding HBO-ICT.

Opbouw opleiding HBO-ICT

Je werkt tijdens je studie HBO-ICT veel in projecten. Daardoor leer je steeds beter projectmatig te werken. Bovendien leer je meer dan alleen programmeren; je leert ook wat de opdrachtgever precies wil hebben en vertaalt dit naar een document van eisen en vervolgens naar een (technisch) ontwerpen.

Je leert ook software te ontwikkelen voor verschillende werkgebieden. Sommige softwaresystemen zijn gericht op bedrijfsadministratie, andere op entertainment of op de interne huishouding van computernetwerken.

Naast het ontwikkelen van informatiesystemen, ga je je ook richten op het bouwen van games. Niet alleen om je ermee te vermaken, maar ook om mee te leren. Denk maar eens aan een simulatie voor een piloot om te leren vliegen!

Aandachtsgebieden bij HBO-ICT

  • Applicaties ontwikkelen die soepel werken op browsers en mobiele apparaten
  • Software bouwen voor slimme apparaten
  • Implementeren van softewaresystemen
  • Adviseren van bedrijven: welke software leidt tot de beste prestaties?
  • Beheren en beveiligen van complexe combinaties van servers en netwerken
  • Software ontwikkelen die ook voor de eindgebruiker aanpasbaar, testbaar en veranderbaar is

Diploma

Diplomering hbo bachelor HBO-ICT

Bij het succesvol afronden van de hbo bachelor opleiding HBO-ICT ontvang je een diploma van HAN en mag je de titel Bachelor of Science in ICT voeren.

Toelatingseisen

Toelating tot de hbo bachelor opleiding HBO-ICT

Om met de opleiding HBO-ICT te kunnen starten moet je aan bepaalde toelatingseisen voldoen. Wil jij weten of je met jouw vooropleiding direct met deze opleiding kunt beginnen? Doe dan een informatieaanvraag!

Kosten

Prijsspecificatie opleiding HBO-ICT

Wil je meer weten over de kosten van deze opleiding?

Doe een informatieaanvraag!

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Dit is vrijblijvend!

reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
HAN - Techniek en Life Sciences
Ruitenberglaan 29
6826 CC Arnhem

Bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) zit je altijd goed, ongeacht of je nu een hbo-opleiding in Life Sciences gaat doen, Engineering wilt gaan studeren of je je toekomst ziet in de Bouwkunde of Civiele Techniek: bij de...

Lees meer over HAN - Techniek en Life Sciences