Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Hanzehogeschool Groningen
Samenvatting
Groningen
48 uur
   
HBO Bachelor
Voltijd

Over deze opleiding

Als sociaal pedagogisch hulpverlener werkt u met jongeren en volwassenen die te maken hebben met stoornissen in hun ontwikkeling waarbij hun functioneren wordt beperkt of bedreigd.


U ondersteunt uw clië«nt bij het (opnieuw) nemen van zijn autonomie en verantwoordelijkheden. U ondersteunt kinderen en jongeren met leer- en gedragsproblemen en begeleidt ouders bij opvoedingsvragen. Daarbij kan het gaan om hulp in de thuissituatie
(ambulante hulp, pedagogische thuiszorg, video-hometraining) of in een residentiële instelling.

Het ontwikkelen van beroepscompetenties staat centraal tijdens de deeltijdopleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. De competenties sluiten aan bij uw huidige en toekomstige werksituatie: u bent in staat sociale ondersteuning voor uw cliënt te creëren of te versterken, u kunt creatief-agogische methodieken ontwikkelen tenbehoeve van bepaalde groepen clië«nten en deze inzetten in de hulpverlening, u kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het beroep.

Na uw studie kunt u een baan vinden in sectoren als medisch kinderdagverblijven, jeugdhulpverlening, verstandelijk en/of lichamelijk gehandicaptenzorg of verslavingszorg. U kunt verschillende functies vervullen zoals pedagogisch medewerker, activiteitenbegeleider, groepsleider, sociotherapeut, begeleider pedagogische thuiszorg en zorgcoördinator.

Diploma

B

Kosten

2018 instellingstarief3115 EUR2018 wettelijk tarief1854 EUR2019 instellingstarief3150 EUR2019 wettelijk tarief1875 EUR

Hanzehogeschool Groningen

Hanzehogeschool Groningen

Met ruim 25.000 studenten is de Hanzehogeschool Groningen de grootste hogeschool van Noord-Nederland. Hanzehogeschool heeft opleidingen voor bijna alle vakgebieden. De 70 opleidingen zijn georganiseerd in 19 overzichtelijke schools. Dit betekent voor jou meer keuzevrijheid, persoonlijk contact, een link naar...


Lees meer over Hanzehogeschool Groningen

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Sociaal Pedagogische Hulpverlening en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Hanzehogeschool Groningen

Hanzehogeschool Groningen

Zernikeplein 1
9747 AS GRONINGEN

 Bekijk telefoonnummer


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Sociaal Pedagogische Hulpverlening? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's