Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Vastgoed & Makelaardij

Hanzehogeschool Groningen
Samenvatting
Groningen
48 uur
   
HBO Bachelor
Voltijd

Over deze opleiding

Wonen, werken, winkelen en welzijn: vastgoed is overal. De opleiding Vastgoed & Makelaardij is breed en uitdagend. In een praktijkgerichte omgeving leiden wij je op tot allround vastgoedprofessional.

Vastgoed is een verzamelnaam voor een heel breed vakgebied. Het meest bekende beroep in deze wereld is dat van makelaar. Maar er is meer. Alles wat te maken heeft met de ontwikkeling, financiering, beheer, koop en verkoop van onroerend goed valt onder Vastgoed & Makelaardij. Bijvoorbeeld een bouwlocatie ontwikkelen, nieuwe invulling geven aan kantoorpanden en het vinden van huurders. De vastgoedmarkt is dynamisch en uitdagend. Er zijn altijd ontwikkelingen die vragen om creatieve, daadkrachtige professionals. Onze opleiding biedt jou de kans de vastgoedprofessional te worden waar de markt om vraagt. Vastgoedprofessional word je uiteraard niet alleen door colleges te volgen en tentamens te maken. Je moet ook aan de slag! Daarom ben je tijdens de opleiding geregeld bij vastgoedorganisaties te vinden en voer je opdrachten uit voor echte opdrachtgevers. Vastgoed(her)ontwikkeling, vastgoedmanagement en vastgoedwaardering zijn de belangrijkste vakken. Je raakt thuis in de juridische, financiële, technische en commerciële kanten van het vakgebied. Ook is er ruim aandacht voor projectmanagement en communicatieve vaardigheden.

Toelaatbare profielen

HAVO C&M(economie of m&o) + (wiskunde A of wiskunde B) HAVO E&M HAVO N&G HAVO N&T VWO C&Meconomie of m&o VWO E&M VWO N&G VWO N&T MBO4Wij adviseren dringend dat je je inhoudelijk voorbereidt op de hbo-opleiding van je keuze. Dat kan op twee manieren: 1: Volg één of meerdere doorstroomkeuzedelen 2: Maak gebruik van het voorbereidingsaanbod op www.mbonoordnederland.nl. Je vindt hier informatie over voorbereidingscursussen, lesstof voor zelfstudie en oefenmateriaal voor economie en wiskunde. academicpropedeuse HBOp

Toelatingseisen en aanmelding

Taaltoelatingseisen
IELTSoverallband6TOEFLpaperbased600TOEFLcomputerbased213TOEFLinternetbased90

Instaptoets
Voldoe je niet aan de toelatingseisen maar wil je toch aan de opleiding Vastgoed & Makelaardij beginnen, dan moet je slagen voor de toelatingstoetsen economie en wiskunde. Ga voor meer informatie over de toetsen en hoe je je kunt voorbereiden naar www.toelatingstoetsen.nl. Ter ondersteuning bieden we een Voorbereidingscursus Economie (VcE) en Voorbereidingscursus Wiskunde A (VcWa) aan in januari en juli. Ga voor meer informatie over de cursussen naar: www.hanze.nl/voorbereidingscursussen.

Vereiste basiskennis
Zie voor aanvullende eisen http://www.hanze.nl/home/Schools/Instituut+voor+Bedrijfskunde/Opleidingen/Bachelor/Vastgoed+en+Makelaardij/Toelatingseisen+en+bijzonderheden.htm

Diploma

B

Evenementen

2/29/2020 Open dag
Op zaterdag 29 februari van 10.00 tot 16.00 uur organiseert de Hanzehogeschool Groningen een open dag over alle voltijd bacheloropleidingen en Associate degree. Een aantal opleidingen geeft informatie over hun deeltijd- en duale varianten.

6/12/2020 Open dag

Kosten

2019 instellingstarief3150 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Hanzehogeschool Groningen

Hanzehogeschool Groningen

Met ruim 25.000 studenten is de Hanzehogeschool Groningen de grootste hogeschool van Noord-Nederland. Hanzehogeschool heeft opleidingen voor bijna alle vakgebieden. De 70 opleidingen zijn georganiseerd in 19 overzichtelijke schools. Dit betekent voor jou meer keuzevrijheid, persoonlijk contact, een link naar...


Lees meer over Hanzehogeschool Groningen

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Vastgoed & Makelaardij en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Hanzehogeschool Groningen

Hanzehogeschool Groningen

Zernikeplein 1
9747 AS GRONINGEN

 Bekijk telefoonnummer


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Vastgoed & Makelaardij? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's