HBO Bachelor

Sportklas

Hogeschool iPabo, In Amsterdam (+1 locations)
Tijdsduur
4 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
4 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Sportklas - Pabo

Wat leer je bij deze pabo-opleiding?

De sportklas is een aanvulling op de reguliere pabo-opleiding. Naast het normale studieprogramma volg je extra lessen in bewegingsonderwijs. Hierbij ligt de nadruk vooral op gymlessen voor kinderen in de groepen 3 t/m 8. In het eerste studiejaar ben je 3 extra uren aan deze opleiding kwijt, daarna kost het je 5 uur per week. Tijdens de opleiding leer je onder andere welke sporten en spellen geschikt zijn voor leerlingen in de basisschoolleeftijd. Ook leer je hoe je de gymlessen voorbereidt en hoe je de kinderen het beste kunt begeleiden. Zo worden jouw gymlessen een groot succes.

Diploma

Deze hbo-bachelor opleiding sluit je natuurlijk af met een examen. Slaag je hiervoor? Dan mag je jezelf Bachelor of Education in Primary School noemen.

Toekomstperspectief

Aan het werk met een diploma van Hogeschool iPabo

Na het afronden van de pabo-opleiding kun je gaan lesgeven op de basisschool. Maar door de extra lessen van de sportklas kun je meer. Behalve groepsleerkracht basisonderwijs ben je namelijk ook vakleerkracht bewegingsonderwijs. Dat betekent dat je bevoegd bent om gymlessen te geven. Het ene moment help je de kinderen dus met rekenen en taal, en het volgende moment sta je samen met ze in de gymzaal. Hoe leuk is dat?

Toelatingseisen

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Deze klas van Hogeschool iPabo is speciaal voor studenten die naast hun werk als groepsleerkracht, graag ook lessen in bewegingsonderwijs willen geven. Om je in te mogen schrijven voor deze opleiding, moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je minimaal in het bezit zijn van een diploma van de havo of de opleiding CIOS/Sport en Bewegen op niveau 4. Daarnaast leggen alle toekomstige studenten een praktijktest af om te kijken of je over voldoende sportieve vaardigheden beschikt om deze opleiding met succes te doorlopen.

Krijg jij al zin om te beginnen? Vraag dan snel meer informatie aan!

Kosten

Voor deze opleiding betaal je het wettelijk collegegeld. Daarnaast ben je in het eerste studiejaar ongeveer €800,- kwijt aan studieboeken en readers.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Sportklas en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hogeschool iPabo
Jan Tooropstraat 136
1061AD Amsterdam

Hogeschool iPabo

De Hogeschool iPabo is een zelfstandige lerarenopleiding. In totaal studeren ongeveer 1000 studenten op de iPabo. De hogeschool heeft vestigingen in Amsterdam en Alkmaar. Er worden verschillende opleidingen verzorgd: voltijd, universitaire pabo, deeltijd en een verkorte 2-jarige opleiding, voor mensen...

Lees meer over Hogeschool iPabo