Samenvatting
Rotterdam
48 uur
   
HBO Bachelor
Voltijd

Over deze opleiding

Binnen de opleiding Vormgeving kun je kiezen uit: Advertising, Grafisch ontwerpen, Illustratie, Mode, Lifestyle & Design, Ruimtelijk ontwerpen, Product Design, Animatie en Audiovisueel ontwerpen.

Vormgeving richt zich op het opleiden van ontwerpers die zich kritisch opstellen ten aanzien van de hedendaagse beeldcultuur en tegelijkertijd hieraan een eigen bijdrage leveren. Als student word je gestimuleerd in een onderzoekende houding in relatie tot je eigen ontwerpproces, het onderwerp en de context. De opleiding hanteert de landelijk vastgestelde competenties, maar geeft daar vanuit het eigen profiel een specifieke invulling aan. Om richting en kleur te geven aan de eindcompetenties heeft de opleiding Vormgeving gekozen voor een Rotterdams profiel. Dit houdt in dat de opleiding een toegepast, beroepsgericht en internationaal georiënteerd karakter heeft. Je wordt opgeleid voor beroepen die voorzien in een vraag vanuit de internationale markt en je leert je eigen creatieve talent zo te ontwikkelen dat het kan worden ingezet binnen artistieke, sociale en commerciële context. Vormgeving kenmerkt zich bovendien door een artistiek profiel waarbij conceptueel denken en werken, marktgerichtheid, innovatie en het gebruik van media en technologie kernbegrippen zijn en waarin crossmediale en interdisciplinaire samenwerking wordt gestimuleerd.

Diploma

BA

Kosten

2019 instellingstarief8255 EUR2019 niet-EU/EER studenten8255 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Hogeschool Rotterdam

Overtref jezelf bij Hogeschool Rotterdam

Ben jij op zoek naar een opleiding? En wil je studeren in Rotterdam? Op de Hogeschool Rotterdam kun je kiezen uit 106 opleidingen in de volgende studierichtingen: Economie, Gedrag en Maatschappij, Gezondheidszorg, Kunst, Media & ICT, Onderwijs, en Techniek.Er studeren...


Lees meer over Hogeschool Rotterdam

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Vormgeving en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Hogeschool Rotterdam

Hogeschool Rotterdam

Museumpark 40
3015 CX ROTTERDAM

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Vormgeving? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's