HBO Bachelor

Logistics Engineering

Hogeschool van Amsterdam, In Amsterdam
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Bij de opleiding Logistics Engineering leer je analyseren, verbeteren, plannen en (her)ontwerpen van logistieke processen (goederen, informatie, mensen of geld) in bedrijven en organisaties.

In het eerste jaar krijg je een algemene introductie in de logistiek.

Hoe produceer ik wat de klant wil? Hoe distribueer ik wat de klant wil naar de gewenste locatie? En hoe koop ik in om te kunnen maken wat de klant wil? Vakgebieden die hierbij aan de orde komen zijn: Marketing, Distributielogistiek, Productielogistiek en Inkooplogistiek. Daarnaast krijg je ook Wiskunde, Managementvaardigheden, ICT, Engels, Bedrijfskunde en Serious Gaming.

Ongeveer eenderde van het onderwijs wordt aangeboden in projectvorm. Je maakt al snel kennis met de praktijk via praktijkopdrachten in projecten en bedrijfsbezoeken.

In het tweede jaar verdiep je je kennis in logistiek. Je houdt je o.a. bezig met het inrichten van magazijnen, distributie van goederen, tracking en tracing en duurzame logistiek. Ook ga je op studiereis naar het buitenland.

In het derde jaar loop je stage en volg je een minor. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan het onderzoeksprogramma Logistiek, waarbij de focus ligt op Airport Seaport Logistics of City Logistics.
In het vierde jaar volg je de laatste verdiepende vakken en sluit je de studie af met een afstudeeropdracht binnen een bedrijf.

Voor ambitieuze studenten, die extra

Diploma

B

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Logistics Engineering en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hogeschool van Amsterdam
Binnengasthuisstraat 9
1012 ZA AMSTERDAM

HvA, een centrum van verbinding

De Hogeschool van Amsterdam biedt studenten de mogelijkheid om het beste uit zichzelf te halen. Het onderwijs strekt zich uit over zeven interessegebieden, elk met een divers aanbod aan opleidingen. Binnen de HvA bouwen medewerkers en studenten dagelijks aan hun...

Lees meer over Hogeschool van Amsterdam