Ondernemend Kapper

Instituut Thomas, In Den Bosch (+1 locations)
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Heb jij altijd al gedroomd van een eigen kapsalon? Zet dan de eerste stap en schrijf je in voor de opleiding Ondernemend Kapper van Instituut Thomas!

Wat leer je bij de opleiding Ondernemend Kapper?

Bij deze kappersopleiding begin je bij de basis. Je leert knippen, kleuren, permanenten en stylen zodat je een goede, veelzijdige kapper wordt. Maar bij deze opleiding op niveau 4 gaat het niet alleen om de kwaliteit van je kapperswerk. Het is minstens net zo belangrijk dat je goed weet hoe je een onderneming moet voeren. Je leert leiding geven en klanten werven. Bij de kappersopleiding is er daarnaast volop aandacht voor de administratie. Want het is wel essentieel dat je de financiële kant van de zaak op orde hebt.

Diploma

Behaal het officiële MBO-diploma van Instituut Thomas

Bij Instituut Thomas doe je alle kennis op om een eigen salon te kunnen openen. Maar als je alle vakken met succes doorloopt, dan mag je ook het landelijk erkende MBO-diploma Ondernemend Kapper in ontvangt nemen. Zo ben je klaar voor de toekomst.

Toekomstperspectief

De trotse bezitter van een eigen salon

Veel afgestudeerden van deze kappersopleiding hebben de ambitie om een eigen salon te openen. Misschien bezit je over een paar jaar wel een gespecialiseerde damessalon, een herensalon of juist een kapsalon die zich richt op een jonge, trendy doelgroep. Maar met het diploma van deze kappersopleiding kun je net zo goed aan de slag als bedrijfsleider bij een bestaande kapsalon. Het is jouw taak om het kappersteam aan te sturen en ervoor te zorgen dat alle klanten tevreden de deur uitlopen. Een veelzijdige baan dus.

Toelatingseisen

Ben jij geschikt voor deze kappersopleiding?

Voor deze kappersopleiding is het belangrijk dat je creatief bent, goed met mensen kunt werken én dat je enig zakelijk inzicht hebt. Daarnaast moet je wel over de juiste vooropleiding beschikken. Je hebt minimaal een VMBO-diploma of een overgangsbewijs naar 4 havo nodig om je in te mogen schrijven voor deze opleiding. Heb je al een diploma van de MBO-opleiding Allround Kapper (niveau 3) op zak maar wil je toch nog verder leren? Dat kan natuurlijk ook. In dat geval volg je alleen de lessen van het laatste studiejaar.

Kosten

Studenten van de kappersopleiding betalen elk jaar ongeveer €5.400,- lesgeld. Dit bedrag is exclusief boeken, materiaal en examengeld.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Ondernemend Kapper en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Instituut Thomas
Verwersstraat 51-53
5211 HT Den Bosch

Welke opleidingen kun je volgen bij Instituut Thomas?

Instituut Thomas is gespecialiseerd in opleidingen op het gebied van uiterlijke verzorging. Het maakt niet uit of je nu bezig wilt gaan met haar, make-up of nagels: bij Instituut Thomas vind je altijd een opleiding die bij je past! Instituut...

Lees meer over Instituut Thomas