Beveiliger (niveau 2)

Opleidingsinstituut OPB, In Sittard (+2 locations)
Tijdsduur
90, 120 of 200 lesuren
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 2
Tijdsduur
90, 120 of 200 lesuren
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 2
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Opleiding BeveiligerBen jij goed in observeren? En durf je in te grijpen bij verdachte situaties? Dan is de opleiding Beveiliger 2 van het OPB écht iets voor jou!

Wat leer je bij de opleiding Beveiliger niveau 2?

De functie van beveiliger is sinds 1994 een erkend beroep. Dat betekent dat iedere beveiligingsmedewerker tegenwoordig aan strenge vakbekwaamheidseisen moet voldoen. Bij het OPB leer je alle vaardigheden die je bij deze verantwoordelijke functie zo hard nodig hebt. De beveiligersopleiding bestaat uit een theoretisch gedeelte én een stage. De theorielessen bevatten negen modules. waaronder:

  • Beveiliging van gebouwen 2
  • Wettelijke kaders BVL 2
  • Waarnemen en rapportage
  • MCV 2/Leren Loopbaan Burgerschap

Daarnaast krijg je les in Engels, Nederlands en rekenen. Maar nog belangrijker: je leert ook de belangrijkste vaardigheden op het gebied van bedrijfshulpverlening. Want als beveiliger ben je vaak als eerste ter plekke als er ergens problemen ontstaan.

Een ander belangrijk onderdeel van de opleiding Beveiliger 2 is de stage. Het OPB werkt hiervoor samen met een aantal landelijk erkende beveiligingsbedrijven. Hoelang je stage loopt, hangt af van het traject dat je kiest. Volg je het BBL-traject? Dan kom je uit op een stage van minimaal 5 maanden. Maar als je voor de 3e Leerweg kiest dan heb je al genoeg aan een periode van 2 maanden. Als aanvulling biedt het opleidingsinstituut ook nog een praktijkexamentraining aan. Zo heb je een stevige basis op het moment dat je examen gaat doen.

Diploma

Het erkende diploma Beveiliger niveau 2

Het examen bestaat uit een theoretisch én een praktijkgedeelte. Bij het praktijkexamen moet je drie proeven van bekwaamheid afleggen: Waarnemen en noteren, Praktijkopdracht Beveiligingsleer en Handelen in kritieke situaties. Als je alles haalt, dan ontvang je het erkende diploma Beveiliger 2 van het SVPB. Daarnaast ontvang je het erkende MBO 2 diploma Beveiliger (staatspapier).

Toekomstperspectief

Een baan in de beveiliging

Beveiligers zijn eigenlijk overal nodig. In de particulier sector werken zo'n 30.000 tot 35.000 beveiligers. Zo hebben grote bedrijven als Philips en AKZO vaak een eigen beveiligingsdienst. Maar ook de inzet van particuliere beveiligingsbedrijven in musea, winkels of op Asielzoekerscentra komt heel erg veel voor. Tot slot zetten evenementenbeveiligingsbedrijven steeds meer beveiligers in bij sport, cultuur en muziekevenementen en meerdaagse festivals. Maar ook in de publieke sector werken en meer dan 10.000 beveiligers. Denk hierbij aan de complexbeveiligers en detentietoezichthouders bij gevangenissen of de beveiligers van gemeente- en provinciehuizen of ministeries. Maar ook Rechtbanken worden beveiligd door beveiligers.

Toelatingseisen

Wil jij beveiliger worden?

De beveiligersopleiding wordt gegeven op mbo-niveau 2. Om de lessen goed te kunnen volgen, is het handig als je over een vmbo-niveau of LBO niveau beschikt.

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen EUR3130,- (BBL, 200 uur), EUR 2575,- (BBL, 120 uur) of EUR 1950,- (3e Leerweg, 90 uur). Dit is inclusief praktijkexamentrainingen en stages. Gedurende deze stage ben je werkzaam in de praktijk. Daar het hier om een BBL opleiding gaat, betreft het een betaalde stage !

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Beveiliger (niveau 2) en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Opleidingsinstituut OPB
Engelenkampstraat 86
6131 JJ Sittard

Welkom bij het Opleidingsinstituut OPB!  

Het OPB verzorgt opleidingen op het gebied van beveiliging, preventie en het handhaven van de openbare orde. Het opleidingsinstituut werd in 1988 opgericht door de heer E. Nicoll, de toenmalige Hoofdcommissaris van Politie. Je profiteert dus van meer dan 25...

Lees meer over Opleidingsinstituut OPB