WO Master

Besturen van veiligheid

Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

De overheid ziet veiligheid vaak als haar kerntaak, maar wat betekent dat precies en wat is hierin de verantwoordelijkheid van andere maatschappelijke actoren?

Tijdens deze masterspecialisatie bestudeer je de vormgeving en uitvoering van veiligheids- en crisisbeheersingsbeleid. Je kijkt kritisch naar huidig beleid en hoe het openbaar bestuur omgaat met de angst voor onveiligheid in de samenleving. Je onderzoekt vragen als: hoe is het gesteld met de daadwerkelijke fysieke (on)veiligheid in Nederland? Hoe zijn vergunningverlening en toezicht in Nederland georganiseerd? Hoe is de crisisbeheersing georganiseerd? Hoeveel mag veiligheid kosten en wat is de balans tussen veiligheid en privacy?

Na afronding van je opleiding ben je een academisch professional met specialistische kennis op het terrein van veiligheid in de publieke sector. Met jouw expertise en know-how kun je aan de slag bij onder meer gemeenten, provincies, ministeries, maatschappelijke ondernemingen, adviesbureaus of organisaties zoals brandweer en politie.

Besturen van Veiligheid is een specialisatie van de masteropleiding Bestuurskunde.

Diploma

MSc

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Besturen van veiligheid en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radboud Universiteit Nijmegen
Comeniuslaan 4
6525 HP Nijmegen

Hoge waardering

De Radboud Universiteit Nijmegen (RU) bevindt zich op het landgoed Heyendael. De universiteit telt samen met het Universitair Medisch Centrum St. Radboud tienduizend medewerkers en ruim 19.000 studenten. Als je gaat studeren aan de Radboud Universiteit, zul je merken dat...

Lees meer over Radboud Universiteit Nijmegen