WO Bachelor

Tandheelkunde

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

De studie leidt je op tot tandarts. Je bestudeert pathologie, diagnostiek, preventie en behandeling van tandheelkundige afwijkingen bij de patiënt op een wetenschappelijke manier.

De studie leidt je op tot tandarts. Je bestudeert alle aspecten die samenhangen met pathologie, diagnostiek, preventie en behandeling van tandheelkundige afwijkingen bij de patiënt op een wetenschappelijke manier. Er komen ook motorische, cognitieve, sociale en psychologische aspecten aan bod. De studie tandheelkunde leidt je op voor het uitoefenen van het beroep van tandarts. Het oplossen van tandheelkundige problemen vereist veel vaardigheden. De tandheelkunde heeft zich ontwikkeld van empirisch handwerk tot een wetenschappelijk onderbouwd beroep met motorische, cognitieve, sociale en psychologische aspecten. Ook de relatie tussen tandarts en patiënt is tegenwoordig onderwerp van onderwijs en onderzoek. De tandheelkunde maakt deel uit van de totale gezondheidszorg voor de bevolking. Binnen de opleiding leer je in teamverband werken en krijgt wetenschappelijk gericht onderwijs. De opleiding tandheelkunde maakt deel uit van de Medische Faculteit van het RadboudUMC te Nijmegen. In Nijmegen ligt het accent op de combinatie van theorie en praktijk. Al vanaf het eerste studiejaar ben je gemiddeld twaalf uur per week bezig met praktische vaardigheden.

Diploma

BSc

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Tandheelkunde en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radboud Universiteit Nijmegen
Comeniuslaan 4
6525 HP Nijmegen

Hoge waardering

De Radboud Universiteit Nijmegen (RU) bevindt zich op het landgoed Heyendael. De universiteit telt samen met het Universitair Medisch Centrum St. Radboud tienduizend medewerkers en ruim 19.000 studenten. Als je gaat studeren aan de Radboud Universiteit, zul je merken dat...

Lees meer over Radboud Universiteit Nijmegen