Allround kapper

Regio College
Samenvatting
Zaandam
2 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 3 BOL/BBL
Januari, augustus

Over deze opleiding

Allround kapper - Regio College

Opleiding allround Allround kapper - Regio College

Ga aan de slag als haarstylist met de kappersopleiding van Regio College. Deze opleiding leert je niet alleen de kneepjes van het vak, maar je kunt er ook een eigen kapsalon mee beginnen! Verder leren kan natuurlijk ook.

Wat leer je met deze kappersopleiding?

Tijdens de opleiding tot allround kapper werk je aan de volgende kerntaken:

 • voorbereiden van de behandeling: het ontvangen van de klant, het inventariseren van de wensen van de klant en het opstellen van een behandelplan;
 • uitvoeren van de kernbehandeling op basis van het eerder opgestelde behandelplan, waarbij je op een creatieve manier je vakmanschap inzet;
 • verkopen van producten en diensten voor haar- en hoofdhuidverzorging en aanverwante artikelen;
 • uitvoeren van de behandeling.

Hoe ziet je werk als kapper eruit?

 • Je werkt met verschillende typen klanten en je houdt rekening met uiteenlopende wensen die niet altijd technisch haalbaar zijn. Je kunt dit uitleggen en een geschikt alternatief aanbieden.
 • Je zorgt ervoor dat de kwaliteit van de werkzaamheden en de hygiënische omstandigheden waaronder deze worden uitgevoerd, ook onder tijdsdruk goed blijven.
 • Je zorgt ervoor dat er een goede voortgang is van het werk. Je bent verantwoordelijk voor het plannen en organiseren van je werkzaamheden maar je bent daarin ook flexibel. Bijvoorbeeld wanneer er opeens meer klanten zijn dan je had verwacht.
 • Je toont initiatief tijdens je werk. Maar je weet ook wanneer je de hulp van een leidinggevende in moet roepen.
 • Bij de verkoop van producten en diensten maak je een afweging tussen bedrijfsbelang en klantbelang. Je moet omzet maken om de commerciële doelstellingen van het bedrijf te halen maar je kunt een product of dienst niet aanbieden wanneer deze niet geschikt is voor het haar of de hoofdhuid van de klant. Je probeert dan een alternatief aan te bieden.
 • Je geeft een klant altijd een juist advies over de behandeling van het haar. Je houdt daarbij rekening met de wens van de klant en de mogelijkheden en beperkingen van het haar. Je moet daarbij kunnen inschatten in hoeverre de klant behoefte heeft aan advies. Je speelt in op de reactie van de klant, wil deze meer informatie of juist niet?
 • Je bent in staat om de behandeling van verschillende klanten tegelijkertijd goed te organiseren.
 • Je stemt de vele verantwoordelijkheden en taken die je hebt op elkaar af. Je zorgt voor balans tussen bedrijfsvoering en de inhoudelijke uitvoering van het vak. Dit betekent dat je naast de tijd die je besteedt aan klanten ook tijd vrijmaakt voor ondernemerstaken, zoals het bijhouden van de administratie, inkoop en het volgen van marktontwikkelingen.

Beroepspraktijkvorming (bpv)

BOL-opleiding: je loopt 400 tot 600 uur stage in een erkende kapsalon. De stagedagen worden door het Regio College ingepast in het rooster. Om de opleiding te kunnen starten en voltooien moet je een erkend stageadres hebben.

BBL-opleiding: je hebt een arbeidscontract van minimaal 23 uur per week (drie dagen) bij een erkende kapsalon. Daarnaast ga je één dag in de week naar school.

Voor de praktijklessen heb je modellen nodig. Dit kunnen familieleden, vrienden of kennissen zijn.

Toekomstperspectief

Mogelijke vervolgopleiding

 • Schoonheidsspecialist niveau 3;
 • Manager retail niveau 4.

Toelatingseisen

Toelating

 • vmbo-diploma kl, gl of tl;
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo.

Kosten

Kosten

 • lesgeld (BOL) of cursusgeld (BBL) (vanaf 18 jaar);
 • opleidingsgebonden leermiddelen ± € 1.300 (de materialen kun je tijdens de hele opleiding gebruiken);
 • een vrijwillige bijdrage van € 25.

 

Regio College

Regio College Zaanstreek-Waterland

Het Regio College Zaanstreek-Waterland is een kleinschalig roc met een eigen, persoonlijke sfeer. Toch biedt de school meer dan 130 mbo-opleidingen in onder andere de richtingen techniek, economie, ICT, zorg en welzijn, handel, sport en bewegen, wellness, toerisme en optiek....


Lees meer over Regio College

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Allround kapper en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Regio College

Regio College

Cypressehout 99
1507 EK Zaandam

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Allround kapper? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's