Apothekersassistent

Regio College, In Zaandam
Tijdsduur
3 jaar
Next course start
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4 BOL
Tijdsduur
3 jaar
Next course start
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4 BOL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Opleiding Apothekersassistent

opleiding apothekersassistent

Veel mensen slikken medicijnen. De een slikt pillen tegen de hoge bloeddruk en de ander is bezig met een uitgebreide antibioticakuur. Maar bij al die medicatie is het wel essentieel dat er niets mis gaat. Kom jij graag alles te weten over medicijnen en wil je in de toekomst een baan vol met verantwoordelijkheden? Dan past de opleiding Apothekersassistent van het Regio College misschien wel bij jou!

Leer alles over medicijnen bij de opleiding Apothekersassistent

Met medicijnen maak je mensen beter. Maar een verkeerde cocktail aan medicijnen is juist weer extreem gevaarlijk. Bij de opleiding tot apothekersassistente leer je alles over de meest uiteenlopende medicijnen. Wat is hun werking? Hoe maak je de geneesmiddelen klaar? En welke informatie over de medicatie is onmisbaar voor de patiënten? Daarnaast houd je je ook bezig met voorraadbeheer en logistiek. De medicijnen moeten immers altijd op voorraad zijn. Bij je opleiding aan het Regio College leer je het vak voor een groot deel in de praktijk. Je loopt op diverse praktijkadressen stage zodat je meteen kunt zien wat er in je werkende leven van je verwacht wordt.

Wat kun je worden met de opleiding Apothekersassistent?

Veel afgestudeerden van de opleiding Apothekersassistent gaan na hun studie werken in een apotheek. In de apotheek ben je het eerste aanspreekpunt van iedereen die medicatie gebruikt. Je geeft voorlichting, maakt medicijnen klaar en je houdt in de gaten of alle gebruikte medicijnen wel met elkaar te combineren zijn. Dit is een echt een functie die vol zit met verantwoordelijkheden. Maar de opleiding tot apothekersassistente van het Regio College kan je ook voorbereiden op een baan in de farmaceutische industrie of bij een ziektekostenverzekeraar. Jouw kennis van de medicijnen is bij deze bedrijven immers onmisbaar.

Aankomende startdata

1 course available

Augustus

  • Default Event Type
  • Zaandam
  • Nederlands

Diploma

Diploma

Als je de opleiding tot apothekersassistente succesvol doorloopt, heb je je diploma na 3 jaar in je zak. Volg je de versnelde BOL-opleiding dan ben je in 2 jaar klaar. Na het behalen van je mbo diploma van het Regio College kun je meteen aan het werk. Maar je kunt natuurlijk ook doorstromen naar het hbo.

Toekomstperspectief

Als je de opleiding tot apothekersassistent succesvol hebt afgerond, kun je aan de slag in een gewone of ziekenhuisapotheek, bij een apotheekhoudend huisarts, bij een geneesmiddelengroothandel, in de farmaceutische industrie of bij een ziektekostenverzekeraar.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

De opleiding Apothekersassistent van het Regio College is een mbo studie op niveau 4. Ben jij een vmbo'er met een gl-, kl- of tl-diploma? Dan kun je instromen bij deze opleiding tot apothekersassistente. Om de studie succesvol te doorlopen, heb je bij voorkeur een van de vakken wiskunde, natuurkunde/scheikunde of biologie gevolgd. Maar ook een mbo opleiding op niveau 3 en een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo geeft toegang tot deze opleiding aan het Regio College. Haal je liever zo snel mogelijk je diploma halen? Als je minimaal niveau 2F voor Nederlands en rekenen hebt, kun je wellicht instromen in de versnelde BOL-opleiding tot apothekersassistente.

Kosten

  • Vanaf 18 jaar betaal je lesgeld. Dit is wettelijk verplicht.
  • De kosten voor opleidingsgebonden leermiddelen bedragen ± € 600.
  • Vrijwillige bijdrage ± € 25.
  • Aanschaf van een laptop.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Apothekersassistent en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Regio College
Cypressehout 99
1507 EK Zaandam

Regio College Zaanstreek-Waterland

Het Regio College Zaanstreek-Waterland is een kleinschalig roc met een eigen, persoonlijke sfeer. Toch biedt de school meer dan 130 mbo-opleidingen in onder andere de richtingen techniek, economie, ICT, zorg en welzijn, handel, sport en bewegen, wellness, toerisme en optiek....

Lees meer over Regio College