Machinist grondverzet, Machinist wegenbouw, Machinist hijswerk

Regio College
Samenvatting
Heerhugowaard
2 jaar
   
MBO
Niveau 3 BBL
Flexibele instroom

Over deze opleiding

Machinist grondverzet, Machinist wegenbouw, Machinist hijswerk - Regio College

Machinistenopleiding grondverzet, wegenbouw en hijswerk - Regio College

Hoe ziet je werk eruit?

Bij het aanleggen van wegen moet heel wat grondwerk gebeuren. Dat wordt altijd met allerlei grote machines gedaan. Als machinist in de infratechniek kun je één of meerdere graaf-, grondverzet- of wegenbouwmachines bedienen en onderhouden. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan draglines, mobiele kranen, bulldozers, hydraulische graafmachines, asfaltafwerkmachines en walsen.

Wat leer je tijdens de machinistenopleiding?

Tijdens de machinistenopleiding van Regio College leer je met een van de machines om te gaan. Leer daarnaast ook kleine storingen aan de machine op te sporen en te verhelpen.

Iets voor jou?

Deze opleiding is iets voor jou als je gek bent op machines en je het een uitdaging vindt om hier heel precies mee te werken. Afhankelijk van de opdracht werk je alleen of samen met anderen. Het is belangrijk dat je je tijdens je werk aan strikte veiligheidsvoorschriften houdt. Dit doe je om anderen en jezelf niet in gevaar te brengen en vraagt om het nodige verantwoordelijkheidsgevoel. Voor het bedienen van de machine en het onderhoud daarvan heb je bovendien technisch inzicht nodig.

Beroepspraktijkvorming (bpv)

Met deze opleiding werk je vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf in de infratechniek en ga je acht uur per week (dag en/of avond) naar school.

Winterscholing

Volg de machinistenopleiding wordt ook in de winterperiode aangeboden. Je krijgt zes weken fulltime theorieles en de rest van het jaar werk je in de praktijk (beroepspraktijkvorming).

Toekomstperspectief

Mogelijke vervolgopleiding:

  • Uitvoerder in bouw en infra niveau 4

Toelatingseisen

Toelating

Een vmbo-diploma kl, gl of tl met wiskunde of natuur- en scheikunde 1;

een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of

een mbo-diploma in de infra op niveau 2.

Kosten

Kosten

  • cursusgeld (vanaf 18 jaar);
  • boekengeld ± € 515;
  • een vrijwillige bijdrage van € 25..

Regio College

Regio College Zaanstreek-Waterland

Het Regio College Zaanstreek-Waterland is een kleinschalig roc met een eigen, persoonlijke sfeer. Toch biedt de school meer dan 130 mbo-opleidingen in onder andere de richtingen techniek, economie, ICT, zorg en welzijn, handel, sport en bewegen, wellness, toerisme en optiek....


Lees meer over Regio College

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Machinist grondverzet, Machinist wegenbouw, Machinist hijswerk en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Regio College

Regio College

Cypressehout 99
1507 EK Zaandam


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Machinist grondverzet, Machinist wegenbouw, Machinist hijswerk? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's