Medewerker beheer ICT

Regio College
Samenvatting
Zaandam
2 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 3 BOL/BBL
Augustus

Over deze opleiding

Medewerker beheer ICTOpleiding medewerker beheer ICT bij Regio College

Bedrijven zijn tegenwoordig voor een groot deel afhankelijk van de computer. Als er problemen optreden, heeft dat dus direct gevolgen. Even snel een mail sturen naar een klant kan al niet meer. Met de mbo opleiding ICT van het Regio College word jij een hét aanspreekpunt bij storingen of andere vragen. Want een medewerker beheer ICT weet overal een slimme oplossing voor!

Leer alles over informatiesystemen bij de opleiding ICT

Veel mensen werken met computers. Maar er zijn er maar weinig die precies weten hoe alle hard- en software werkt. Bij de mbo opleiding ICT van het Regio College ga jij je verdiepen in dit vakgebied. Als medewerker beheer ICT leer je hoe je alle verschillende hard- en software installeert, hoe je dit onderhoudt én op welke manier je problemen kunt signaleren. Bij de mbo opleiding ICT ga je aan de slag om oplossingen te bedenken zodat de informatiesystemen weer optimaal functioneren. Zo'n goede medewerker beheer ICT kan elk bedrijf wel gebruiken.

De BBL of BOL opleiding ICT

De opleidingen aan het Regio College zijn allemaal praktijkgericht. Dat geldt dus ook voor de ICT opleiding. Volg je de BOL-opleiding dan ben je tijdens je tweede jaar vijf maanden op stage. Bij de BBL-opleiding doe je zelfs nog meer praktijkervaring op. Je gaat nu maar één dag per week naar school en de andere dagen breng je door op je stageadres.

Diploma

Diploma

Bij een normaal studietempo duurt het 2 jaar voor je in het bezit bent van een diploma van de opleiding ICT. Daarnaast is het bij deze ICT opleiding op niveau 3 mogelijk om een officieel CCNA-certificaat te behalen. Heb je echt aanleg als medewerker beheer ICT? Dan kun je zelfs na 1,5 jaar al doorstromen naar een opleiding op niveau 4.

Toekomstperspectief

Wat zijn de mogelijkheden na je mbo opleiding ICT?

ICT'ers zijn erg gewild in het bedrijfsleven. Na je opleiding ICT aan het Regio College weet je immers alles van informatiesystemen. Met jouw kennis en capaciteiten kun je aan de slag op de ICT-afdeling van een grote multinational of misschien word jij als medewerker beheer ICT wel onmisbaar in een ziekenhuis. Eigenlijk heeft elk bedrijf, groot of klein, wel een ICT-afdeling waar je terecht kunt. Ben je nog niet uitgeleerd na de mbo opleiding ICT? Kies dan na je ICT studie voor de vervolgopleiding ICT-beheerder, Applicatieontwikkelaar of Netwerkbeheerder.

Toelatingseisen

Toelatingseisen voor de ICT opleiding

De ICT opleiding van het Regio College is een opleiding op niveau 3. Om in augustus te mogen starten met de ICT opleiding, heb je een vmbo-diploma (kl, gl of tl) óf een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo nodig. Een mbo-diploma op niveau 2 geeft je ook toegang tot de opleiding ICT.

Kosten

  • Vanaf 18 jaar betaal je lesgeld (BOL) of cursusgeld (BBL). Dit is wettelijk verplicht.
  • De kosten voor opleidingsgebonden leermiddelen bedragen ± € 450.
  • De niet-opleidingsgebonden kosten bedragen ± € 25.
  • Heb je nog geen laptop, dan moet je deze aanschaffen om de opleiding te kunnen volgen. De kosten hiervoor zijn ongeveer € 500.

Regio College

Regio College Zaanstreek-Waterland

Het Regio College Zaanstreek-Waterland is een kleinschalig roc met een eigen, persoonlijke sfeer. Toch biedt de school meer dan 130 mbo-opleidingen in onder andere de richtingen techniek, economie, ICT, zorg en welzijn, handel, sport en bewegen, wellness, toerisme en optiek....


Lees meer over Regio College

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Medewerker beheer ICT en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Regio College

Regio College

Cypressehout 99
1507 EK Zaandam

Beoordelingen van studenten

Gemiddelde score 4

Gebaseerd op 1 reviews

Wilco

Ik haalde vroeger al PC's uit elkaar, daarom wilde ik ook een opleiding in de ICT gaan doen. Nu leer ik ook wat er allemaal bij komt kijken, zoals werken met klanten, werken met bepaalde procedures enz. Je wordt hier echt breed opgeleid. Hierna wil ik verder leren tot applicatieontwikkelaar.

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Medewerker beheer ICT? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen
Opleidingsscore
(4,0)
Gebaseerd op 1 reviews

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's