Technicus middenkader engineering (werktuigbouw)

Regio College, In Zaandam
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4 BOL
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4 BOL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Technicus middenkader engineeringGoede technici zijn erg gewild in het bedrijfsleven. Weet jij alles van techniek en heb je een storing snel gevonden? En heb jij het in je om bestaande producten en systemen nog verder te verbeteren? Dan is de opleiding Technicus Middenkader Engineering (Werktuigbouw) van het Regio College echt iets voor jou!

Wat leer je bij deze opleiding van het Regio College?

Een middenkader engineering technicus werktuigbouw weet alles machines. Van roltrappen, tot fabriekshallen en complete schepen: als werktuigbouwkundige weet je overal raad mee. Tijdens de opleiding Technicus Middenkader Engineering van het Regio College houd je je bezig met het ontwerpen of verbeteren van diverse producten en systemen. Bij dit ontwerpproces heb je natuurlijk goede computerprogramma's nodig. Daarom leer je werken met programma's zoals AutoCad en Inventor. Om een goede middenkader engineering technicus werktuigbouw te worden, moet je ook weten hoe machines in elkaar zitten. Bij het Regio College verdiep je je in sterkteleer, robotica en brandstofmotoren. Want alleen als je precies weet hoe iets werkt, kun je een apparaat aanpassen en eventuele storingen oplossen.

Opzet van de opleiding Technicus Middenkader Engineering

De opleiding Technicus Middenkader Engineering (Werktuigbouw) is onderdeel van de algemene opleiding tot middenkaderfuncionaris in de techniek. Als je deze studie start, specialiseer je je nog niet direct in het vak van werktuigbouwkundige. Het eerste jaar bestaat namelijk uit drie vakgebieden: procestechniek, elektrotechniek en werktuigbouwkunde. In het tweede jaar beslis je definitief welke kant je op wilt.

Diploma

Diploma

De opleiding tot middenkader engineering technicus werktuigbouw is een BOL-opleiding op niveau 4. Bij een normaal studietempo duurt het 3 jaar voor je in het bezit bent van een diploma. En met je diploma in handen gaat er een hele nieuwe wereld voor je open!

Toekomstperspectief

Wat zijn de mogelijkheden na je studie aan het Regio College?

Met de diploma als middenkader engineering technicus werktuigbouw kun je heel wat kanten op. Denk bijvoorbeeld aan een baan in de machine- en apparatenbouw, de metaalproductenindustrie of de hout- en papierindustrie. In deze bedrijven ben je als middenkader engineering technicus werktuigbouw vaak werkzaam op de technische dienst. Je wordt opgeroepen bij storingen en je bent verantwoordelijk voor het onderhoud aan de machines. Maar met je opleiding van het Regio College kun je ook doorgroeien naar een functie als werkvoorbereider of ontwerper. In deze rol ontwikkel je als werktuigbouwkundige zelfstandig heel nieuwe technische systemen en producten.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Wil je toegelaten worden tot de opleiding Technicus Middenkader Engineering dan heb je wel wat voorkennis nodig. Met een vmbo-diploma kl, gl of tl met wiskunde of natuur- en scheikunde 1 laat je zien dat je deze kennis hebt. Datzelfde geldt voor een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo.

Kosten

  • Les of cursusgeld (vanaf 18 jaar);
  • Opleidingsgebonden leermiddelen (ongeveer € 500);
  • Vrijwillige bijdrag (€ 25).

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Technicus middenkader engineering (werktuigbouw) en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Regio College
Cypressehout 99
1507 EK Zaandam

Regio College Zaanstreek-Waterland

Het Regio College Zaanstreek-Waterland is een kleinschalig roc met een eigen, persoonlijke sfeer. Toch biedt de school meer dan 130 mbo-opleidingen in onder andere de richtingen techniek, economie, ICT, zorg en welzijn, handel, sport en bewegen, wellness, toerisme en optiek....

Lees meer over Regio College