Cursussen & Trainingen

Belastingcontrole

Rendement, In Oudenoord 325
Tijdsduur
1 dag
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
1 dag
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Optimale voorbereiding op een controle door de fiscus

Veel bedrijven zien met angst en beven een belastingcontrole door de fiscus tegemoet. Niet omdat zij met opzet de aangiften verkeerd invullen, maar omdat zij bang zijn dat er – door alle ingewikkelde fiscale regeltjes – per ongeluk fouten zijn gemaakt. En op een hoge naheffing of boete ziet natuurlijk niemand te wachten. De training Belastingcontrole bereidt u optimaal voor op een belastingcontrole en de omgang met de controleur.

Bestemd voor

  • Controllers
  • Hoofden financiële administratie
  • Medewerkers financiële administratie
  • Medewerkers boekhoud- en administratiekantoren
  • Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf
  • (Fiscaal) adviseurs

Inhoud

  • Bewijslastverdeling en de omkering van de bewijslast: Mag de inspecteur zomaar omzet bijtellen? Kan de ondernemer volstaan met de opmerking dat hij niets verzwegen heeft? Wat zijn de consequenties van de omkering en wat moet je doen om dit te voorkomen? Wanneer doet de omkering zich voor? Hoe bouw je een zaak op? Hoe zit het met de stelplicht?
  • Rechten en plichten bij een belastingcontrole: Mag de inspecteur het bedrijfsgebouw of de woning tegen de wil van de ondernemer betreden? Wat zijn de consequenties van weigeren? Mag de inspecteur de computer inzien en digitale kopieën maken? Hoe kan de ondernemer zich hiertegen verweren? Hoe zit het met de onherroepelijke informatie beschikking? Hoe zit het met het ( informeel) verschoningsrecht? Mag de inspecteur bij de bank of notaris rondneuzen? Hoe zit het met fishings expeditions? Mag de inspecteur vragen stellen aan personeelsleden, familieleden etc.?
  • Administratieplicht: Aan welke eisen moet de administratie voldoen? Hoe lang moet u stukken bewaren? Kunt u hierover afspraken maken? Mag de inspecteur de correcties over een jaar extrapoleren naar andere jaren? Hoe werken de beginselen van behoorlijk bestuur? Hoe werken het gelijkheidsbeginsel, vertrouwensbeginsel en zorgvuldigheidsbeginsel uit op de controle?
  • Strafrecht en procesrecht: Wat moet u doen als de FIOD binnenvalt? Wat doet u als u het niet eens bent met de aanslag? Hoe werkt beroep? Aan welke eisen moet een beroepschrift voldoen? Moet u mee naar de zitting? Kunt u een rechter wraken? Is een compromis niet veel beter? Hoe stelt u een vaststellingsovereenkomst op? Bent u hieraan altijd gebonden?

Docent

Hans Palm

Diploma

Certificaat

Na de training krijgt u een certificaat van deelname toegestuurd.

PE-punten

45 punten voor het Register Salarisadministratie (RSa) en het Register Payroll Professional (RPP) van het Nirpa

Kosten

Prijzen

€ 645 voor niet-abonnees

€ 545 voor abonnees op één van de Rendement-edities of Rendement.nl

€ 515 voor Premium-abonnees

€ 465 voor de 2e en 3e deelnemer van dezelfde organisatie

€ 195 voor elke 4e deelnemer van dezelfde organisatie

Inclusief: koffie/thee, uitgebreide lunch, cursusmateriaal
Exclusief: BTW, reis- en parkeerkosten

Voorwaarden

Betaling geschiedt voorafgaand aan de training. U kunt gratis annuleren tot vier weken voor de training. U kunt uw plaats altijd door een vervanger laten innemen. Heeft u zich ingeschreven en wilt u uw deelname aan de training doorschuiven naar een volgende datum, dan brengen wij € 95 doorschuifkosten in rekening.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Belastingcontrole en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rendement

Rendement Congressen & Opleidingen Rendement Congressen & Opleidingen is een onderdeel van Rendement Uitgeverij. Al meer dan 15 jaar informeert Rendement tienduizenden professionals over belangrijke wet- en regelgeving op hun vakgebied. De vakbladen van Rendement worden gemaakt door een deskundige...

Lees meer over Rendement