Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Ontwikkelingspsychologie

Rijksuniversiteit Groningen
Samenvatting
Groningen
12 uur
   
WO Master

Over deze opleiding

Ben jij geïnteresseerd in toepassing van ontwikkelingspsychologie in de hulpverlening aan kinderen of aan jongeren? In het begeleiden van ouders, leerkrachten en kinderen in het onderwijs?

De ontwikkelingspsychologie bestudeert psychologische veranderingen die plaatsvinden in de gehele levensloop: van de babytijd tot de ouderdom. Ontwikkeling wordt opgevat als een complex dynamisch proces: mensen ontwikkelen zich in voortdurende interactie met hun omgeving.Dat betekent dat wij uitgaan van het individu als geheel en van de omgeving van het individu en de ontwikkeling van het individu in zijn of haar omgeving centraal staat. In onze track is aandacht voor:* het brede gebied van de praktijk van opvoeding en onderwijs* de begeleiding van normale en problematische ontwikkelingsprocessen binnen gezin, school en maatschappij* de diagnostiek van normale en problematische ontwikkelingsprocessen in diverse praktijkcontextenJe leert normale en problematische ontwikkelingsprocessen herkennen en begrijpen, en waar mogelijk bij te sturen. Ook maak je kennis met de procesbenadering en met de visie van ontwikkeling als complex dynamisch systeem. Het spectrum van normale via problematische ontwikkeling naar ontwikkelingspsychopathologie wordt bestudeerd vanuit dit perspectief.Je kunt een specialisatietraject kiezen of zelf je programma binnen ontwikkelingspsychologie samenstellen.

Toelatingseisen en aanmelding

Taaltoelatingseisen

Vooropleiding
Een BSc in de psychologie. Voor uitzonderingen en een volledige beschrijving van de toelatingseisen zie https://www.rug.nl/gmw/psychology/education/master/aanmelding-en-toelating/ NB: Alleen hbo-studenten van de hbo Psychologie kunnen toegelaten worden tot de (pre-)masteropleiding. Een aanvraag tot toelating van studenten van andere hbo opleidingen wordt niet in behandeling genomen.

Diploma

MSc

Evenementen

5/13/2019
*

Rijksuniversiteit Groningen

Na Leiden, is de Rijksuniversiteit Groningen de oudste (nog bestaande) universiteit van Nederland. In haar bestaan heeft de RUG veel verschillende soorten talenten voortgebracht, zoals de eerste afgestudeerde vrouwelijke student, de eerste vrouwelijke lector in Nederland, de eerste Nederlandse ruimtevaarder...


Lees meer over Rijksuniversiteit Groningen

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Ontwikkelingspsychologie en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Rijksuniversiteit Groningen

Rijksuniversiteit Groningen

Oude Boteringestraat 44
9712 GL Groningen


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Ontwikkelingspsychologie? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's