WO Master

Ontwikkelingspsychologie

Tijdsduur
12 uur
Tijdsduur
12 uur
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Ben jij geïnteresseerd in toepassing van ontwikkelingspsychologie in de hulpverlening aan kinderen of aan jongeren? In het begeleiden van ouders, leerkrachten en kinderen in het onderwijs?

De ontwikkelingspsychologie bestudeert psychologische veranderingen die plaatsvinden in de gehele levensloop: van de babytijd tot de ouderdom. Ontwikkeling wordt opgevat als een complex dynamisch proces: mensen ontwikkelen zich in voortdurende interactie met hun omgeving.Dat betekent dat wij uitgaan van het individu als geheel en van de omgeving van het individu en de ontwikkeling van het individu in zijn of haar omgeving centraal staat. In onze track is aandacht voor:* het brede gebied van de praktijk van opvoeding en onderwijs* de begeleiding van normale en problematische ontwikkelingsprocessen binnen gezin, school en maatschappij* de diagnostiek van normale en problematische ontwikkelingsprocessen in diverse praktijkcontextenJe leert normale en problematische ontwikkelingsprocessen herkennen en begrijpen, en waar mogelijk bij te sturen. Ook maak je kennis met de procesbenadering en met de visie van ontwikkeling als complex dynamisch systeem. Het spectrum van normale via problematische ontwikkeling naar ontwikkelingspsychopathologie wordt bestudeerd vanuit dit perspectief.Je kunt een specialisatietraject kiezen of zelf je programma binnen ontwikkelingspsychologie samenstellen.

Diploma

MSc

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Ontwikkelingspsychologie en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rijksuniversiteit Groningen
Oude Boteringestraat 44
9712 GL Groningen

Na Leiden, is de Rijksuniversiteit Groningen de oudste (nog bestaande) universiteit van Nederland. In haar bestaan heeft de RUG veel verschillende soorten talenten voortgebracht, zoals de eerste afgestudeerde vrouwelijke student, de eerste vrouwelijke lector in Nederland, de eerste Nederlandse ruimtevaarder...

Lees meer over Rijksuniversiteit Groningen