Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Allround Verspaner

ROC A12
Samenvatting
Ede, Huissen
4 jaar
   
MBO
Niveau 3 BBL

Over deze opleiding

Ontwikkel je verder met de opleiding Allround Verspaner bij ROC A12

Als Allround Verspaner bewerk je metaal, waarbij je soms computergestuurde machines (CNC) gebruikt. Tijdens de opleiding Allround Verspaner leer je deze machines vakkundig hanteren. Verspanen betekent het wegnemen van delen van metaal door middel van slijpen, zagen, frezen of draaien. Je raakt bedreven in al deze vaardigheden zodat je allerlei producten kunt maken. Die kunnen uiteenlopend van aard zijn: van assen van auto’s en scheepsmachines tot flenzen (afsluitringen), delen van motoren, en gietmallen. Er is volop aandacht voor de milieu- en veiligheidsvoorschriften. Met het diploma op zak ben jij de specialist op het gebied van verspanen en bewerk je staal, gietijzer, koper of kunststof tot elk gewenst resultaat. Je werkt op basis van mondelinge opdrachten of werktekeningen. Je bepaalt zelf welke methoden je gebruikt en je voert zelf de controles uit.

Is de opleiding Allround Verspaner iets voor jou?

Je hebt technisch inzicht, werkt zorgvuldig en staat voor de kwaliteit van je werk. Daarnaast vind je het leuk om samen te werken. Je beschikt over leidinggevende capaciteiten zodat jij medewerkers en collega’s kan begeleiden.

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding Allround Verspaner ontvang je het mbo-diploma op niveau 3.

Toekomstperspectief

Je kunt aan de slag bij bedrijven die met verspaningstechnieken producten maken uit staal, gietijzer of kunststof. Dat kan een machinefabriek zijn of een bedrijf dat onderdelen levert aan industriële opdrachtgevers. Jij werkt veel zelfstandig, maar stuurt ook andere collega’s aan. Je ziet er op toe dat de verspaningswerkzaamheden tot ieders tevredenheid en volgens de regels worden uitgevoerd.

ROC A12

ROC A12

Volg één van de vele opleidingen van het ROC A12

ROC A12 is een Regionaal Opleidingen Centrum met zo’n 100 mbo opleidingen. Daarnaast bieden het ROC A12 vele opleidingen, trainingen en cursussen binnen het volwassenenonderwijs voor bedrijven en particulieren aan. Denk hierbij aan participatie-, re-integratie- en inburgeringcursussen, maar ook aan...


Lees meer over ROC A12

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Allround Verspaner en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens ROC A12

ROC A12

Reehorsterweg 80
6710 BB Ede

 Bekijk telefoonnummer


Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Allround Verspaner? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Open dagen
december 2019
ma
di
wo
do
vr
za
zo
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.