Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Medewerker Maatschappelijke Zorg

ROC A12
Samenvatting
Ede, Veenendaal, Velp
3 jaar
   
MBO
Niveau 3 BOL/BBL

Over deze opleiding

Ontwikkel je verder met de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg bij ROC A12

Tijdens de opleiding leer je lichamelijke, psychische en sociale problemen (her)kennen. Je krijgt les in sociaal agogische vaardigheden en ontwikkelingspsychologie. Methodisch begeleiden van cliënten komt aan bod, evenals persoonlijke verzorging en facilitaire dienstverlening. In de opleiding ontwikkel je de kennis, vaardigheden en juiste beroepshouding om professioneel te werken. Je volgt lessen en er is aandacht voor activiteiten als sport en spel, muziek, drama en beeldend vormen. Een groot deel van de opleiding breng je in de praktijk door. Met dit diploma ben jij vakkundig in het verlenen van zorg en ondersteuning. Je inventariseert hulpvragen op de juiste manier, ondersteunt bij de persoonlijke ontwikkeling en verzorging. Je begeleidt groepen en zorgt voor een prettige leefomgeving. Je helpt bij scholing en verzorgt activiteiten op het gebied van vrije tijd.

Is de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg iets voor jou?

Jij bent betrokken, betrouwbaar en verzorgend. Je staat sterk in je schoenen. Je beschikt over empathisch vermogen en voldoende assertiviteit. 

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg ontvang je het mbo-diploma op niveau 3.

Toekomstperspectief

Als gediplomeerd Medewerker Maatschappelijke Zorg (niveau 3, voorheen SPW) ga jij met mensen werken die door verstandelijke of lichamelijke beperkingen of ouderdom niet helemaal voor zichzelf kunnen zorgen. Jouw werkgebied ligt bij instellingen die hulp bieden op het gebied van wonen of dag- of vrije tijdsbesteding, zoals  gezinsvervangende tehuizen, zorgboerderijen, activiteitencentra en verpleeg- en ziekenhuizen. Je werkt meestal in een team en onder begeleiding van een coördinator. Wil je verder leren, stroom dan door naar de opleiding Maatschappelijke Zorg (niveau 4).

ROC A12

ROC A12

Volg één van de vele opleidingen van het ROC A12

ROC A12 is een Regionaal Opleidingen Centrum met zo’n 100 mbo opleidingen. Daarnaast bieden het ROC A12 vele opleidingen, trainingen en cursussen binnen het volwassenenonderwijs voor bedrijven en particulieren aan. Denk hierbij aan participatie-, re-integratie- en inburgeringcursussen, maar ook aan...


Lees meer over ROC A12

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Medewerker Maatschappelijke Zorg en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens ROC A12

ROC A12

Reehorsterweg 80
6710 BB Ede

 Bekijk telefoonnummer


Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Medewerker Maatschappelijke Zorg? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Open dagen
december 2019
ma
di
wo
do
vr
za
zo
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.