Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Sport- & Bewegingscoördinator

ROC A12
Samenvatting
Ede
4 jaar
   
MBO

Over deze opleiding

Ontwikkel je verder met de opleiding Sport- & Bewegingscoördinator bij ROC A12

De opleiding Sport- & Bewegingscoördinatorstart breed met een tweejarig gemeenschappelijk programma. Zo kun jij uitgebreid kennismaken met met verschillende sport- en bewegingsactiviteiten voor jong en oud. Je volgt zowel theorie als praktijklessen. Je kiest tijdens de opleiding tevens twee of drie keuzevakken: fitness, groepslesdocent, zwemmen, outdoor, skiën/snowboarden, basisonderwijs, recreatieve activiteiten, inline-skateleider, sportmassage en voetbal (pupillentrainer/juniorentrainer). Aan het einde van leerjaar 2 en leerjaar 3 doe je examen in de keuzevakken. Als aankomend Sport- & Bewegingscoördinator werk jij aan diverse competenties waarbij de nadruk ligt op het les- en leidinggeven en het organiseren van sportactiviteiten. Je kiest na het tweede jaar de opleiding Sport- & Bewegingscoördinator. Je hebt daarbij de keuze uit drie beroepsvarianten (differentiaties): Coördinator Sport en Bewegingsagogiek (BAG), Coördinator Buurt, Onderwijs en Sport (BOS) en Coördinator Sport, bewegen en gezondheid (leeftstijlcoach). - Een Coördinator Sport en Bewegingsagogiek biedt activiteiten die moeten bijdragen aan het psychische, sociale of lichamelijke welzijn van mensen met een beperking. - Een Coördinator Buurt, Onderwijs en Sport richt zich op het stimuleren van sport- en bewegingsactiviteiten bij diverse doelgroepen. - Een Coördinator Sport, bewegen en gezondheid stimuleert deelnemers om een gezonde leefstijl aan te nemen en te houden. Tijdens de opleiding Coördinator Sport, bewegen en gezondheid kies je tevens twee of drie keuzevakken± fitness, groepslesdocent, zwemmen, outdoor, skiën-snowboarden, zelfverdediging, basisonderwijs, recreatieve activiteiten, inline-skateleider, sportmassage en voetbal (pupillen-juniorentrainer).

Is de opleiding Sport- & Bewegingscoördinator iets voor jou?

Jij bent sportief en houdt van organiseren. Je gaat graag met mensen om, neemt gemakkelijk de leiding en vindt het leuk om mensen aan te sturen. Je wilt een afwisselende baan en je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding Sport- & Bewegingscoördinator ontvang je het mbo-diploma op niveau 4.

Toekomstperspectief

Jouw werkterrein is breed! Als Sport- & Bewegingscoördinator bekleed jij een functie bij commerciële sportbedrijven, sportverenigingen, gezondheidszorg of defensie. Je geeft zelfstandig leiding aan groepen of individuele deelnemers. In grotere organisaties geef je leiding aan sportleiders en begeleiders.
- Een Bewegingsagoog werkt onder meer in de verstandelijk gehandicapten zorg, penitentiaire inrichtingen en revalidatiecentra.
- Een BOS medewerker gaat veelal aan de slag bij buurt- en wijkorganisaties, gemeentelijke diensten, provinciale sportraden of Buitenschoolse opvang. In het basisonderwijs ben je werkzaam als leraarondersteuner gymnastiek.
- Als Operationeel Sportmanager ben je werkzaam als beleidsmedewerker van een bond of als coördinator bij een commerciële sportorganisatie.
Vanuit deze niveau 4 opleiding kun je doorstromen naar een hbo-opleiding.

ROC A12

ROC A12

Volg één van de vele opleidingen van het ROC A12

ROC A12 is een Regionaal Opleidingen Centrum met zo’n 100 mbo opleidingen. Daarnaast bieden het ROC A12 vele opleidingen, trainingen en cursussen binnen het volwassenenonderwijs voor bedrijven en particulieren aan. Denk hierbij aan participatie-, re-integratie- en inburgeringcursussen, maar ook aan...


Lees meer over ROC A12

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Sport- & Bewegingscoördinator en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens ROC A12

ROC A12

Reehorsterweg 80
6710 BB Ede

 Bekijk telefoonnummer

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Sport- & Bewegingscoördinator? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Open dagen
december 2019
ma
di
wo
do
vr
za
zo
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.